Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Fredrik Zanjanchi under mötet med Malmö FF Bild: Rudy Alvarado, ungdomsfotboll.se

Trots succén – Häcken släpper provspelaren

Han kom, han provspelade – han gjorde succé. Men trots detta väljer BK Häcken att inte gå vidare med Hisingsbackas skyttekung Fredrik Zanjanchi, 22.

Efter att ha öst in mål i lokalfotbollen fick Hisingsbackas Fredrik Zanjanchi sitt livs chans. I slutet av oktober fick han nämligen möjligheten att provspela tillsammans med BK Häcken. Men nu kommer beskedet att den allsvenska klubben inte tänker gå vidare med 22-årigen.

– Vi vågar inte ge honom den andratröjan bakom Alexander Jeremejeff, baserat på en bra säsong i Division 2, säger sportchef Sonny Karlsson på klubbens hemsida.

– Det hade varit otroligt kul att göra det, speciell med en Backa-kille, vi har ju haft samarbete med dem i så många år. Men vi får nog vänta på ett senare läge med honom.

Gjorde succé direkt

Men trots att han inte blir kvar i Häcken var det knappast så att Fredrik Zanjanchi inte tog chansen när han väl fick den. I en U21-match mot Malmö FF stod han för två mål och en assist.

– Det var en dröm! Och början på en dröm! Jag borde ha pillat in ett tredje mål, men annars var det bra, sade han efter matchen.

LÄS MER: Provspelarens supersuccé i Häcken

Men trots sin makalösa debut vågar inte sportchef Sonny Karlsson satsa på Backa-killen.

– Han har gjort det grymt bra, och han var fantastiskt i första matchen, nästan lite Bustervarning. Men om Alex skulle gå sönder och vi ska spela Fredrik som allsvensk forward, från att ha spelat i division 2, det känns som att vi gamblar för mycket. Då finns det ingen roll eller tröja för honom här. Då tror vi att det finns ett par andra klubbar som definitivt inte kommer tveka i vårt närområde.

Fler klubbar intresserade

Som Sonny Karlsson säger finns indikationer på att Fredrik Zanjanchi kommer få fler chanser att spela elitfotboll i Göteborg. GP har tidigare skrivit om att både Örgryte och IFK Göteborg fått upp ögonen efter 22-åringens succéartade provspel.

LÄS MER: Dragkampen om skyttekungen i Göteborg

Blåvitts tillförordnade sportchef, Jonas Olsson, öppnade dessutom för att det kan komma inbjudan till provspel från deras håll.

– Det är en duktig spelare och det kan absolut bli tänkbart. Vi är i den processen nu att vi kan börja trycka på de knappar vi hade hoppats kunna trycka på tidigare. Så vi får se hur allt blir, men givetvis har vi sett honom spela.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.