Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Trots röda kortet – Öis segrade sent

Trots rött kort på Danny Ervik och spel med tio man i nästan en halvlek segrade Öis på påskafton. Filip Almström Tähti blev stor matchhjälte i slutminuterna.
– Jag har missat så mycket, nu fick det vara dags, säger Tähti.

Filip Almström Tähti har haft flera möjligheter att skriva in sig i målprotokollet hittills under säsongen – men missat samtliga.

När det behövdes som mest klev han dock fram och agerade som om han inte gjort något annat än placera bollar i nät.

Klockan var precis på väg att ticka upp på 90 minuter när ett vilt kämpande Öis, som spelat med tio man sedan starten av andra halvlek, stack upp mot Degerfors som för dagen hade Örebros Behrn arena som hemvist då Stora Valla inte var i spelbart skick.

Tähti fick bollen i fritt läge. Ensam med målvakten Ismael Diawara var han hur kall som helst och satte bollen i bortre hörnet. 2–1 till bortalaget.

Vilt jubel bland Öis-spelarna. Vilt jubel bland de tillresta fansen.

– Otroligt skönt! Jag har kommit till ganska många bra lägen innan, men missat. Den här satt lägligt, säger matchhjälten.

Han fortsätter:

– Jag tänkte, "nu får det fan i mig vara dags". Mot Frej senast hade jag flera bra lägen som jag missade ...

MATCHANALYS: "En moral som verkligen imponerar"

Tränare Thomas Askebrand är inte förvånad över att Tähti till slut fick utdelning.

– Han har legat i och tränat avslut som fan. Vi pratade om det i vintras, då trodde han inte själv på att han skulle kunna göra mål. Jag sa att "Då är det dags att ändra den bilden". För som wingback måste man göra två-tre mål och bidra med ungefär lika många assist. Efter det har han nött mycket, säger Askebrand och tillägger:

– Det är starkt att sätta den bollen. Det är lätt hänt att om man inte är van så skjuter man på målvakten i det läget eller utanför. Så verkligen roligt för honom.

Allra gladast i Öis-lägret var nog ändå Danny Ervik.

Mittbacken hamnade på efterkälken i början av andra halvlek och drog i fritt läge ner Rasmus Alm. Domare Per Melin pekade på straffpunkten och halade fram det röda kortet i 51:a minuten.

På den efterföljande straffen kvitterade Nikola Ladan Victor Skölds ledningsmål från den första halvleken.

– Jag försökte komma runt honom, men då stannade han och så gjorde jag ner honom. Det var inte mycket att säga om, även om det är tufft med både rött kort och straff ... och särskilt när det hände så tidigt blir det jobbigt för oss, säger Ervik.

Från omklädningsrummet fick 30-åringen sedan följa dramat, lyssnandes.

– Jag fick inte sitta kvar där ute och vi hade ingen skärm, så jag fick lyssna. Jag hörde hur det slogs i stolarna, jag trodde först Degerfors firade att de hade avgjort sent – sen fick jag till slut fram en livescore och såg att Filip avgjort.

Han fortsätter:

– Jag satte laget i skiten, så nu ska jag bjöda Tähti på en jävla pangmiddag. Han får vad han vill!

Tähti igen:

– Haha! Han ska få bjuda mig på en ordentlig påskmiddag!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.