Haris Cirak.
Haris Cirak. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Trots mardrömsskadan – mittfältaren förlänger med Gais

Han anslöt till laget under säsongen och imponerade, men bara fyra matcher in i sejouren i sin nya klubb slet han av korsbandet. Nu har Haris Cirak och Gais trots allt kommit överens om en kontraktsförlängning till och med säsongen 2022.

ANNONS
|

För drygt tre veckor sedan kunde GP berätta att det fördes diskussioner mellan Gais och Haris Cirak om en kontraktsförlängning. Nu är den saken klar. Gais berättar på sin hemsida att kontraktet är påskrivet.

LÄS MER:Kämpar med rehab – men Gais vill förlänga

Det var under säsongens sommaruppehåll som Haris Cirak anslöt till Gais. Den 24-årige mittfältaren som anslöt från Kristiansund tog plats omedelbart och imponerade, men efter bara fyra matcher var mardrömsskadan ett faktum – korsbandet hade slitits av.

– Jag har inte haft problem med knäskador innan. Det här var den första, den kom från ingenstans. Jävligt tråkigt. Jag är chockad, sa han till GP då.

ANNONS

Men insatsen under de fyra matcherna han spelade var ändå tillräckligt för att Gais skulle vilja behålla honom. Det nya avtalet sträcker sig till och med säsongen 2022. Både Gais och Cirak har trots allt möjligheten att bryta kontraktet efter två år.

– Haris är en klasspelare som kommer att betyda mycket för laget när han väl är tillbaka på planen. Haris förmåga att bryta motståndarens linjer var tydlig under dom få matcher som han spelade under hösten, både med precisa passningar och när han själv driver upp bollen. Att vi fått honom att skriva på ett längre avtal känns också som en framgång och ett bra steg i klubbens ambition om att successivt kunna erbjuda våra spelare längre kontrakt, säger Jonas Östergaard från Gais sportråd till klubbens hemsida.

Haris Cirak själv kommenterar förlängningen med grönsvart, som höll sig kvar i superettan den gångna säsongen, så här:

– Vi hade bra killar i gruppen under hösten och jag kom snabbt in i gänget, så jag fick ett bra intryck av GAIS från dag ett. Efter skadan så blev jag också väldigt väl omhändertagen av klubben och fått bra stöd i kampen för att komma tillbaka. Så min tanke har hela tiden varit att jag ska stanna kvar och efter att ha diskuterat en tid så har vi kommit överens nu, säger Cirak till klubbens hemsida och fortsätter sedan:

ANNONS

– Jag är inställd på att vara kvar GAIS under en längre tid och jag hoppas att det kan sända en signal även till andra spelare att vi har något bra på gång.

ANNONS