Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Trots lite speltid: ”Visar att man gjort något bra”

Han kom till BK Häcken från division 1 inför den här säsongen – nu är parterna också överens om framtiden. Oskar Sverrisson blir Häckenspelare fram till 2022.
– Jag vill spela varje match varje vecka. Det vill alla fotbollsspelare, säger 26-åringen.

Det var från Mjällby AIK som Oskar Sverrisson anslöt till BK Häcken inför den här säsongen. 26-åringen klev in som en av fyra ytterbackar i laget för att slåss om speltiden, som hittills blivit förhållandevis skral. Under inledningen av den allsvenska säsongen har det blivit tre inhopp för Sverrisson där det senaste kom i vårsäsongens sista match där Elfsborg stod för motståndet.

– Det är klart att jag hade velat spela mer. Samtidigt får man se det för vad det är. Det är en omställning att gå från division 1 till allsvenskan så det är för tidigt att gnälla över lite speltid efter en halv säsong, säger Oskar Sverrisson.

Men trots lite matchtid på planen ser BK Häcken stor nytta i Sverrisson för nu har klubben nämligen valt att nyttja den option han hade i sitt kontrakt och skrivit fast försvarspjäsen till 2022.

– Det är en kvitto som ändå visar att man gjort någonting bra. Det känns jättekul och det ska verkligen bli riktigt roligt att få vara med på resan mot framgångar med BK Häcken, säger Sverrisson.

Var det självklart från din sida att vilja stanna?

– Ja, det var det. Jag har kommit in väldigt bra i laget och det allsvenska tempot tycker jag. Jag tror att jag kommer ha en bra framtid i klubben.

Vad känner du att det är som saknas för att du ska kunna bli en startspelare?

– Jag vet faktiskt inte riktigt, men jag har en bra dialog med tränarna och försöker utvecklas och bli bättre hela tiden. Det är den gamla klyschan att jag försöker ta träning för träning hela tiden och bara fokusera på att bli bättre.

LÄS MER: Tuff Europa Leauge-lottning för Häcken

Nu närmar sig omstart av den allsvenska säsongen. För Häckens del är det Hammarby på hemmaplan som väntar på måndag, men redan ikväll spelar laget ytterligare en träningsmatch. Det är danska klubben Vendsyssel som kommer på besök och blir motståndet när de allsvenska tabellfemmorna ska slipa formen.

– Det är alltid lite svårt med träningsmatcher och nu möter vi dessutom ett danskt lag som är inne i sin försäsong. Jag tror till och med att det kan vara deras första match också, men det ska bli kul och det känns kul att allsvenskan drar i gång snart igen. Det blir en spännande höst för oss med lite Europaspel också, säger Oskar Sverrisson.

LÄS MER: Se mötet mellan Häcken och Vendsyssel

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.