Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Trots flera heta chanser – GFC gick mållösa

Läge, på läge, på läge.
Trots flertalet kvalificerade målchanser lyckades GFC inte hitta nätmaskorna.
– Med lägena vi har så känns det närmare en förlust än vinst, säger Pauline Hammarlund.

Rebecka Blomqvist toppar allsvenskans skytteliga på sju mål, tvåa på den listan ligger anfallskollegan Pauline Hammarlund.

I mötet mot Örebro – ett lag som hållit nollan i fyra raka matcher – lyckades anfallsduon inte överlista bortalagets målvakt Danielle Rice.

– Det är en tuff match, två topplag, det tycker jag märks. De gör det svårt för oss även om vi har betydligt mer boll och fler lägen. Vi borde sätta något av de lägena vi har, säger Pauline Hammarlund som känner besvikelse efter matchen.

– Vi går ju alltid för vinsten, men vi får ha respekt för att det är ett bra lag vi möter också. Jag tycker inte vi ska gräva ner oss helt, men det är klart, med de lägena som vi har så känns det närmare en förlust än vinst.

Hur kändes matchen för egen del i den här hettan?

– Det är tufft och varmt, men det är samma för alla. Förra veckan var det skyfall och denna 30 grader, så är det.

– Jag hade kanske lite stolpe ut. Jag har ett par lägen. I vanliga fall sätter man dem och i dag satt dem inte. Vi får se det positivt att vi skapar så mycket som vi gör, då kommer målen till slut.

Vad saknades i dag?

– Framförallt skärpan i sista tredjedelen, i boxen, jag tycker vi skapar så mycket att vi ska vinna matchen. Vissa matcher är det stolpe ut och bollen vill inte, så är det i dag. Vi jobbar hårt, trycker på sista tio för målet, så det är surt.

– Vi spelar bra och rullar ut dem flera gånger tycker jag. Man får ha respekt, det är ett lag som jobbar extremt hårt, man får inga gratislägen då. Då får man vara ännu mer skärpt i avsluten och det var vi inte i dag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.