Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Trots Djuric drömmål – förlust för Gais

Dusan Djuric slog till med ett drömmål – men det hjälpte föga när Gais åkte på ett tungt nederlag borta mot Degerfors. – När man förlorar spelar det ingen roll om du själv skulle göra hattrick, säger han.

Han värvades som en stark profilvärvning inför säsongen. Skador och sjukdomar har dock gjort att Dusan Djuric inte riktigt har hittat rätt i Grönsvart så här långt. Men i ett soligt Värmland borta mot Degerfors visade 32-åringen de många tillresta Gais-fansen på Stora Valla att han fortfarande besitter stora kvaliteter.

En bit in i den andra halvleken, vid underläge 0-1 lurade Djuric en hemmaspelare på offensiv planhalva, ett par snabba steg senare drog han iväg ett vänsterskott från 25 meter som curlade sig in bakom Jesse Öst i Degerfors-målet. 

– Det var fint, min vänsterfot är ju egentligen inte min bästa, så jag förstår att det såg misstänkt ut. Men jag ville ha den där, det var inget inlägg. 

Fullträffen var Djuric första i Gais-tröjan. Men någon vidare glädje över målet kunde han inte känna efter matchen som Gais till slut förlorade med 1-2. 

– Det var skönt att få göra mitt första mål för Gais, men jag kan inte vara nöjd med det i det här läget. Om jag så hade gjort tre mål och vi hade förlorat med 4-3 hade jag ändå varit missnöjd, säger han. 

Och Gaisglädjen efter Djuric karamell blev inte långvarig. Sex minuter senare orsakade Steven Old, matchhjälten från mötet med Gefle i förra omgången, en frispark utanför eget straffområde. Sargon Abraham tog tillvara på möjligheten och via Nicola Ladan, som störde Gais-muren, hamnade bollen i nät bakom en ställd Damir Mehic. 

"Var inte rättvist" 

– Vi hade lite marginaler emot oss, det kändes inte helt rättvist att förlora. Vi förtjänade mer, säger Djuric som byttes ut med drygt 25 minuter kvar att spela. 

– Det var lite trötthet, men det var inte därför jag bytte. Jag har haft problem med en vad, som började spöka i derbyt mot Örgryte. Nu känns det väl okej, men det började göra väldigt ont då, så vi ville inte riskera något. 

Gästerna lyckades vaska fram ett par farliga chanser i slutdelen av matchen – men det resulterade aldrig i något mål. Degerfors, som tog ledningen med 1-0 precis innan paus efter ett mönsteranfall som Mihlali Mayambela, avslutade i nättaket bakom Mehic, höll undan och vann. Därmed halkar Gais efter lagen som skuggar toppen.  

– Det är surt att förlora. Jag tycker att vi har ett bra lag. Om vi bara kan se till att inte göra så många individuella misstag så kan det här bli bra. 

Han fortsätter: 
– Även effektiviteten måste bli bättre. Vi hade kunnat vara i ledningen med en eller två bollar i halvtid, men det ville sig inte. Det är surt.