Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/18

Trots alla kryss – än finns det hopp om guld, Blåvitt

Fem omgångar har spelats och IFK Göteborg har tagit sju poäng. En start som, om man tittar i historieböckerna, vanligtvis inte räcker till ett SM-guld - men statistiken visar också på motsatsen, att möjligheten att nå hela vägen fram finns. För BK Häcken, med sina sex inspelade poäng, ser det, om man ska tro statistiken, mer klurigt ut.

IFK Göteborg och BK Häcken står inför ett viktigt derby på tisdagskvällen. Båda klubbarna har kryssat sig fram i flera matcher under inledningen och efter fem spelade omgångar står Blåvitt på sju inspelade poäng, en pinne mer än vad Hisingslaget har lyckats få in på kontot. 

För kamraterna är årets säsong, poängmässigt, den sämsta starten sedan 2012 då Blåvitt efter fem omgångar bara hade fem poäng. Då slutade det med en sjundeplats för storsatsande IFK. Samtidigt är antalet inspelade pinnar så här långt bara en poäng färre än vad Stefan Rehns och Jonas Olssons guldlag hade efter samma antal omgångar 2007.

Och blickar man tillbaka i historieböckerna så visar statistiken att det faktiskt finns ett lag, av alla som har blivit mästare sedan 2000, som efter fem spelade omgångar "bara" hade tagit sju poäng men som ändå lyckades vinna SM-guld till slut. 

Om Blåvitts gulddrömmar är små är Häckens, om man ska tro statistiken, obefintliga. Aldrig sedan säsongen 2000 har ett lag som stått med sex poäng efter fem omgångar lyckats bärga bucklan. Samtidigt kan de gulsvarta glädjas åt att Häcken gör sin bästa start i allsvenskan sedan 2014. 

För att kolla upp hur de senaste 16 årens mästarlag har inlett, under de fem första omgångarna, kika in bildspelet ovan.