Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Trotjänaren skadad – när Öis kryssade i maratonmatchen mot Norrby

135 minuters fotboll – men ändå inga mål och knappt några målchanser. Öis kryssade mot Norrby i säsongens tredje träningsmatch.
– Vi vill mycket mer än det här, säger Öis tränare Dane Ivarsson.

Vinst mot Utsiktens BK med 1–0. Sedan förlust mot BK Häcken med 1–3.

På lördagen var det dags för Örgrytes tredje träningsmatch för säsongen, borta mot Norrby i Ryda sporthall. En match med ett udda upplägg då lagen inte bara skulle spela 2x45 minuter utan hela 3x45 minuter.

När 135 minuter fotboll väl var avklarat stod det 0–0 på resultattavlan.

Det här efter en maratonmatch som inte bjöd på någon större underhållning. Målchanserna var lätträknade och tempot var inte det högsta.

– Det här var ingen sprudlande tillställning, konstaterar Öis tränare Dane Ivarsson.

Det annorlunda upplägget, med att spela 135 minuter, förklarar tränaren enligt följande:

– Vi har en trupp som innehåller fler än elva spelare. Vi vill att alla spelare ska komma igång, spela match och utvecklas både fotbollsmässigt och fysiskt, ihop. Då behöver alla spela fotboll. Vi kom överens om det här upplägget tillsammans med Norrby. Alla fick spela omkring 70 minuter, det blev lagom.

LÄS MER: Bosko Orovic hyllar nya Öis – och gamle Ailton

När det kom till utförandet av matchen, där Öis i stort sett bytte hela laget halvvägs, tycker Ivarsson däremot att det finns betydligt mer att önska, inte minst offensivt. För även om Sällskapet var laget som spelmässigt hade mest att säga till om utslaget över hela matchen, skapades det knappt några målmöjligheter alls från gästerna. Inte heller Norrby hade så värst mycket i chansväg, även om Boråslaget skapade någon mer halvchans än Öis.

Ivarsson inte nöjd: ”Vill mycket mer”

Allra närmast målrassel var det tidigt i matchen när Norrbys målvakt Anton Cajtoft missbedömde en hemåtpassning. Bollen var på väg över mållinjen, men den förre J-Södra-keepern hann få undan i sista stund.

– Jag tycker att vi i senare delen av matchen, om man ser till helhet, att vi trycker Norrby längre ner och hittar lite farligare ytor. Men vi är inte nöjda med vårt anfallsspel ändå. Vi är inte här för att bara kontrollera boll. Vi vill upp och göra mål. Men nu har vi i alla fall den grunden satt, att vilja äga bollen. Det är klart att vi vill mycket mer än det här.

Han tar ny sats:

– Men det är här vi är i processen med att utveckla vårt spel. Vi jobbar varenda dag med principerna och grunderna att spela fotboll. Sedan är det klart att matchbilden i dag inte såg ut som vi ville. Vi vill vara hetare, skarpare och skapa fler målchanser. Men det finns tendenser till mönster som ändå är okej. Vi har modet att äga bollen, vi har ett okej bollinnehav i första fas. Det är där vi är.

LÄS MER: Öis nyförvärv Hampus Dahlqvist tackar tränarna för lyftet

Hannes Sahlin, som fick en smäll strax efter den första pausen och tvingades utgå med ett skadat knä tycker att det finns saker att ta med sig – även om underhållningen inte var den bästa.

– Vi fick möta ett lag som stod väldigt lågt. Det är bra. Jag tror vi kommer behöva ha någon mer match som ser ut så här. Tidigare har vi mött lag som pressar lite högre och som kliver på.

Sahlin om skadan: ”Gjorde ont som fan”

Han fortsätter:

– Stundtals tycker jag ändå att vi hade ett bra spel, även om det sista saknades. Det är väl ett plus i dag tillsammans med att vi hade några spelare som fick göra debut och som tog för sig i William Svensson, Pontus (Odh) och (David) Björnsson. De kändes mogna och visade framfötterna.

Att spela en match som är 135 minuter, hur var det?

– Lite segt att sitta och vänta en och en halv timme efter att man klev av, haha! Men själva tanken är inte så dum, att alla får komma in och spela. Sedan är det i en sådan här period där det är okej, den här tiden på året, men inte annars kanske.

När det gäller den egna skadan så ger Sahlin lugnande besked.

– Jag tror att det är en blödning, det är nog inte så farligt.

– Men det gjorde ont som fan först. Det var knä mot knä.

Fakta: Så startade Öis

Första halvan av matchen: Fredrik Andersson – Pontus Odh, Marcus Haglind Sangré, Samuel Ohlsson – Hampus Dahlqvist, Lukas Browning, Hannes Sahlin (Anel Rashkaj, 55), Daniel Paulson – Herman Sjögrell, Mohamed Said, Aydarus Abukar

Andra halvan av matchen: Robin Wallinder – Robin Glavak, Jonathan Azulay, Anton Lans – Anton Andreasson, Anel Rashkaj, Kevin Ackermann, Kevin Fransson – William Svensson, Arvid Sigurdsson (David Björnsson, 96), Ajdin Zeljkovic

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.