Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Trotjänaren lämnar Gais: "Känns i hjärtat"

Malkolm Moenza har varit tillhört Gais i elva år, under måndagen stod det klart att det slutar där och att trotjänaren lämnar för spel i seriekonkurrenterna Dalkurd. – Det är klart att det känns i hjärtat, säger han till GP.

Malkolm Moenza har varit i Gais sedan 2006. Totalt är han den spelare som varit i klubben längst och har totalt spelat 124 A-lagsmatcher för klubben. Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning för trotjänaren. Klubben meddelar på sin hemsida att Moenza är klar för Dalkurd.

 – Det är klart att det känns i hjärtat, men å andra sidan är jag otroligt glad. Det känns verkligen rätt och att det är ett väldigt bra steg för att utvecklas ännu mer, säger han till GP.

Moenza har gjort hela sin fotbollsresa tillsammans med klubben i hans hjärta. Från tiden i pojklaget 2006 tills 2017, då det det till slut var dags att gå vidare. Vilket innebär att det är med en klump i halsen som 23-åringen lämnar Gais-gården.

– Klubben är mitt hjärta, så är det ju! Man har varit väldigt glad men också väldigt, väldigt ledsen. Det är där jag vuxit upp och det är de som har uppfostrat mig. Både som spelare och person.

"Har alltid mått väldigt bra i Gais"

När han ser tillbaka på sin tid med "Makrillarna" så är det svårt att välja ett favoritminne. Debuten mot Malmö FF 2012, som slutade med 2-3-förlust, är en av höjdpunkterna. Men först och främst vill han lyfta fram supportrarna.

– Framförallt är det alla engagerade supportrar och allt runt om. Det har varit väldigt mycket upp och ned genom åren, men det enda man kan tänka på är alla fina minnen man har tillsammans. Jag har alltid mått väldigt bra i Gais.

– Det är inte bara matcher liksom som är minnen, det är många personer som man stött på som blivit mer vänner än supportrar.

Söker efter miljöbyte i Dalarna

Men som konstaterat är tiden som grönsvart spelare slut för den här gången och istället bär det av mot Borlänge och Dalkurd. Där han hoppas kunna ta nästa steg som spelare.

 – Tankarna har inte varit så konkreta. Men jag har känt det senaste halvåret att jag har stannat upp lite och man har hamnat i bekvämligheten. Så tankarna har gått att man behöver ett miljöbyte, så fick jag den här möjligheten och det kändes rätt direkt.