Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

"Tror inte på övertalning"

Zlatan Ibrahimovic har bestämt sig för att sluta i landslaget efter EM. Ett beslut den blivande förbundskaptenen Janne Andersson accepterar. - Jag tror inte på övertalning i det här skedet. Beslutet måste komma inifrån och utan övertalning, säger han till SVT Sport.

I går kom beskedet: Zlatan Ibrahimovic slutar i det svenska landslaget efter EM i Frankrike. Kvällens match mot Belgien kan därför bli det sista som de svenska fansen får se av sin superstjärna i Blågult. 

Tidigare har det spekulerats i att Zlatan kanske skulle fortsätta i landslaget för att få spela OS - men den dörren stängdes alltså på tisdagen. Likaså hoppet om att anfallaren skulle samla ny kraft efter sommaren och ingå i det landslag som till hösten påbörjar kvalresan till VM i Ryssland 2018.

Den tillträdande förbundskaptenen Janne Andersson är besviken över Ibrahimovic beslut, men säger samtidigt att han har förståelse för hur Zlatan resonerar. Andersson ska, trots beskedet, träffa lagkaptenen efter EM. 

– Jag får rätta mig efter vad han tycker. Jag blir glad om han fortsätter men har stor respekt för att han är 35 år och kanske vill göra annat med sin fortsatta karriär. Jag tror inte på övertalning i det här skedet. Beslutet måste komma inifrån och utan övertalning, säger Andersson till SVT Sport. 

Trots Sveriges mediokra EM så här långt tror Andersson fortfarande att Sverige har en bra chans att besegra Belgien och avancera vidare i slutspelet. 

– Jag tror alltid att Sverige vinner, säger han och fortsätter:

– Det laget som jag jobbar med, tränar med, tror på eller hejar på, det tror jag ska vinna.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.