Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Trivs som underdog: "Bra känsla i truppen"

Den massiva tron på Rosengård som seriesegrare kan vara till fördel för övriga lag i toppen. – Vi släpper åtminstone känna pressen, säger Jennifer Falk, målvakt i KGFC.

Tillsammans med Göteborgslagets ständige tränare Stefan Rehn var hon på fredagens upptaktsträff i Malmö, hennes första.
– Det var kul att träffa andra spelare och ledare och höra hur de resonerar inför säsongen, säger hon.

Har ett bra lag

Tron på att fjolårets tvåa Rosengård ska ta hem hela tjottballongen är minst sagt stor. Närmare 74 procent av spelare, ledare och journalister på plats trodde på skåningarna som slutsegrare.
– Att de har ett bra lag är bara att konstatera, samtidigt tror jag att det är flera lag som kan finnas med där uppe och konkurrera. Vi vill gärna vara ett av dem, säger Jennifer Falk.
Mindre än två procent av de röstande trodde på Kopparbergs Göteborg FC som det lag som tronar överst i tabellen när sista matchen är över i höst.

Minst femma

– Det passar oss bra, då behöver vi inte känna någon press säger Jennifer Falk som har en säsong bakom sig i klubben.
Vad tror du om er möjlighet?
– Jag tycker det ser bra ut. Vi kom femma i fjol och det finns absolut ingen anledning att sänka den ambitionen, säger hon och fortsätter:
– Även om vi har blandat och gett under försäsongen så tycker jag att vi har en bra känsla i truppen Vi har fått behålla ett stort antal spelare och har hunnit lära känna varandra mer, både på och utanför plan, säger hon.

Vill komma i gång

Den 16 april är det premiär.
– Vi har Örebro hemma, en tuff och förhoppningsvis rolig match. Det ska bli kul att komma igång på allvar, säger Jennifer Falk.  

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.