Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Treutiger arg på Öis-supportrar: "Hål i huvudet"

Flera våldsscener utspelades i samband med derbyt mellan Gais och Öis. Nu reagerar Öisprofilen Harald Treutiger. – Det är hål i huvudet från början till slut. Lägg av bara, säger han.

– Jag blev väldigt förvånad när jag vaknade i morse och läste att Öis-supportrar har varit inblandade i bråk på stan, säger Harald Treutiger, medieprofil och hängivet Öisfan. 

Han var själv på lördagens match och upplever att det var härlig stämning på arenan, förutom pyrotekniken som han berättar att han har börjat vänja sig vid. Däremot har han nästan svårt att tro på polisens uppgifter om att Öisare har varit inblandade i bråk.

– Det känns nytt och främmande, säger Harald Treutiger.

– Det här är vi inte vana vid i vår förening.

Öisare ska på lördagen, enligt polisen, bland annat varit delaktiga i rusningar direkt efter derbyt och en sammandrabbning på Linnégatan sent på kvällen.

Björn Nilsson är evenemangs- och säkerhetsansvarig för Öis. Han menar att lördagens händelser ger en skev bild av att Öissupportrar skulle vara stökiga, och menar att klubben inte har haft problem med supporterbråk på många år. Öis hade tidigare en huligangruppering som hette RFK (Red Fans Klan), men Björn Olsson berättar att de inte längre är aktiva.

– Däremot finns en grupp med 20-30 individer som ville visa sig lite styva i korken i går, men vi har inget problem med dem generellt. Jag ser inte Öis eller Öissupportrar som ett hot mot någon, säger han och fortsätter:

– Det är ju roligt att vi får spela de här stora matcherna igen, så det är klart, de vill väl visa upp sig lite, säger Björn Nilsson.