Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tredje raka utan vinst för Öis – som kryssade

Öis hade chansen att avgöra – men fick nöja sig med kryss. Det innebär att Sällskapet har spelat tre raka matcher utan att vinna.
– Vi visar att vi står upp och krigar i dag, sedan hade man gärna sett att vi gjort ett mål till ... , säger Gustav Ludwigson.

Två raka förluster i ryggen – det hoppades Örgryte-lägret skulle vändas till seger i årets första hemmamatch på ett soligt och vårljummet Gamla Ullevi.

Så blev det inte.

Mötet med Jönköpings Södra slutade 1–1 efter två mål tidigt i matchen.

– Vi gjorde en okej match. Vi gjorde en bra första halvlek där vi satte in bra press och skapade ett par lägen. I andra halvlek blev vi sämre. Vi stod inte riktigt upp, J-Södra fick äga ganska mycket boll samtidigt som vi försvarade oss. Det kunde ha gått åt vilket håll som helst, säger Jakob Lindström.

Efter en pigg Öis-start var det inte helt logiskt gästande Jönköping som spräckte nollan.

Matchen var drygt en kvart gammal när bortalaget lyfte långt. Bollen hamnade hos Amir Al-Ammari, som drog till från distans. Touch på Hannes Sahlin och skottet fick en båge som ställde Fredrik Andersson i hemmamålet. Via ribban hamnade bollen i nät.

0–1.

Tidig uppförsbacke för Thomas Askebrands manskap.

Den hann dock inte bli särskilt brant innan svaret kom.

Fredrik Zanjanchi, som fick chansen från start, accelererade iväg, innan han stannade upp utanför offensivt straffområde. När bevakningen närmade sig kunde han sedan, i rätt läge, släppa bollen och frispela Gustav Ludwigson.

Ludwigson utjämnade

”Gurra” gjorde inget misstag utan rullade in 1–1.

LÄS MER: "Har visat att han har steppat upp ytterligare"

Bara minuter efter kvitteringen hade Öis bud på mer. Ailton dök upp på en hörna – men nicken gick strax utanför.

1–1 i paus.

Den andra halvleken blev sedan mer tillknäppt. Jönköping ägde mycket boll samtidigt som Öis ställde om farligt ett par gånger.

"Vet vad vi måste göra"

Fredrik Zanjanchi fick ett friläge – men Frank Pettersson i bortamålet räddade. Så värst många fler målchanser skapades inte den här lördagskvällen.

Matchen slutade 1–1 inför 1922 åskådare på Gamla Ullevi och Örgryte har därmed spelat tre raka matcher utan att vinna och tappar tillfälligt mark i toppen.

Men än finns det ingen anledning till oro, menar Gustav Ludwigson.

– Vi har en positiv energi i laget. Läget är inte mer bekymmersamt än vad man gör det till. Vi vet vad vi måste göra för att vinna. I perioder behöver man en väckarklocka och i dag tycker jag att vi höjde oss i många delar av spelet jämfört med de senaste matcherna. Vi kämpar in i det sista och alla är helt slut därute, sedan finns det annat som kan bli bättre. Det är bara, som Thomas (Askebrand) säger, att "gnugga på".

I nästa omgång väntar serieledande Varbergs Bois (med sju raka segrar i bagaget under seriens sju första omgångar) på hemmaplan för rödblått.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.