Tredje raka förlusten för IFK Göteborg – efter stormiga veckan

Tobias Sana stängdes av efter en dispyt med Mikael Stahre och missade rivalmötet med AIK.
Den stormiga veckan fortsatte för de blåvita med en förlust.
Lagets tredje raka.

ANNONS
|

Tre raka segrar mot Värnamo, Helsingborg och Häcken. Då var det idel glada miner hos spelare och ledare i IFK Göteborg som hade fått en pangstart på säsongen.

Exakt den starten man ville ha.

Därefter har det dock gått inte gått på räls.

Det började med ett oavgjort resultat mot Djurgården och därefter har det bara fortsatt. Förlust mot Malmö och förlust mot Kalmar.

Tre raka segrar.

Därefter tre raka matcher utan seger.

Mot AIK då?

Jo, då slutade det med en ny förlust för IFK Göteborg efter att Alexander Milosevic tryckt in matchens enda mål efter en hörna.

ANNONS

Ett resultat som var rättvist, minst sagt.

– Över 90 minuter är motståndarna bättre. Vi kommer undan med blotta förskräckelsen i första halvlek. Andra är lite bättre och det är i vår bästa fas som vi släpper målet ... sen är jag besviken över att vi inte vaskar fram någon het målchans på slutet. Det är väldigt få tydliga målchanser, säger Mikael Stahre.

Varför har ni så svårt att skapa chanser?

– Vi möter en bra motståndare. En välorganiserad motståndare och det är en svår match för vilket lag som helst i Allsvenskan. Om man jämför med matchen mot Malmö tyckte jag vi hade för korta anfall då. Nu försöker vi bygga upp det lite mer metodiskt. Det fanns tendenser som var goda men vi behöver skapa fler hundraprocentiga målchanser.

Spelarna var inne på samma linje som sin tränare.

Det var ett rättvist resultat.

– Det är surt att förlora. AIK är bättre i första och har några avslut och vi har ett. I andra är vi lite bättre med bollen utan att ha något riktigt läge ... det är surt, säger Marcus Berg.

Mattias Bjärsmyr var besviken efteråt.

För även om AIK var det bättre laget var det bara en boll som smet in.

ANNONS

– I första halvlek har de ett övertag, helt klart. Sen kom vi ut och spelade bättre i andra men ja, AIK är bra när de leder och det visar säkert all statistik gissar jag. Det är tufft att vi inte kunde skapa mer än en halvchans med Vilhelmsson, säger han och fortsätter:

– Varför vet jag inte. I andra halvlek spelar vi genom deras mittfält flera gånger och kommer i lägena vi vill ha men ja ... det är uddlöst!

Vad sa ni till varandra i pausen?

– Att vi tycker att när de väl skapade något var det ofta efter ett felpass. Det hängde inte på att AIK gjorde något fantastiskt. När vi bröt bollen tappade vi den fort och de kom på våg efter våg.

Hur är känslan nu efter fyra raka utan seger?

– Vi hade tre raka segrar och vi kände oss bra. Vi målades upp ganska bra också tror jag.

Målades ni upp lite för bra?

– Nja. Sedan får man titta på att vi möter Malmö borta och det är en tuff match. Det är Kalmar hemma som är plumpen. Men vi har tre torsk och vi måste studsa tillbaka nu mot Varberg. Det är simpel fakta, så är det.

ANNONS

LÄS MER:Möt Warner Hahn – livsnjutaren som är IFK Göteborgs sista utpost

LÄS MER:Blåvitts besked: Sana spelar inte mot AIK

LÄS MER:Tränarens uppgift att dra gränsen – men resultaten avgör alltid

LÄS MER:Tobias Sana i bråk med Mikael Stahre

Så startade IFK Göteborg: 4–4–2

Warner Hahn – Alexander Jallow, Mattias Bjärsmyr, Calle Johansson Oscar Wendt – Hosam Aiesh, Gustav Svensson, Simon Thern, Hussein Carneil – Oscar Vilhelmsson, Marcus Berg.

ANNONS