1/4

Tre skall bli två: "Prestation och dagsform avgör"

Inför Öis cupstart mot IFK Norrköping på söndag – och under säsong – slåss tre spelare om två yttermittfältsplatser. – Prestationer och dagsform avgör, säger manager Marcus Lantz.

Daniel Paulson, 21, Daniel Sliper, 29, och Emil Skogh, 24, är yttermittfältarna som kan spela både till vänster och höger – och inspirerar varandra till bättre prestationer.

– Det är tuff konkurrens, vilket är bra. Alla måste visa framfötterna hela tiden. Jag tror att det är det som gör att farten har höjts på träningarna. Det är ingen som kan vara bekväm, säger Daniel Paulson, som gör sin femte säsong i A-laget.

Den fartiga yttern känner sig inte säker på en plats i laget, trots att Sebastian Ohlsson har lämnat för IFK Göteborg.

– Nej, verkligen inte! Det gör jag inte. Det gäller att bevisa att man skall ha den. Hela tiden. Varje träning.

Vad föredrar du, vänster eller höger?

– Det är vilket som egentligen. Det finns positiva saker med båda. Och negativa. Jag trivs lika bra på båda.

Emil Skogh spelar helst till höger, även om han var vänstermittfältare i Norrtälje, från vilka han hämtades i höstas.

– Vi är många bra spelare så det är kul. Det skall bli spännande. Det är bra med konkurrens, säger han.

Skånske Daniel Sliper är också ny i Öis, hämtad från Assyriska FF. 

– Vi har bra spelare. Mina kollegor har gjort det bra. Jag känner mig i bra form. Så det är bara att bevisa vem som skall ha platsen.

Vänster eller höger?

– Helst vänster. Det känns bra tycker jag. Jag tycker att vi har en bra konkurrenssituation överlag. Man triggar och hjälper varandra på ett bra sätt. Hjälper de mig hjälper jag dem. Då blir det bra för laget, säger Daniel Sliper.

De ser fram emot söndagens cupstart mot IFK Norrköping på bortaplan, ett gruppspel som även innehåller möten med Halmstads BK och Vänersborgs FK.

– Det har varit en lite kortare försäsong i år. Jag gillar det. Det är gött med mycket matcher. Det är därför man tränar, säger Daniel Paulson.

Emil Skogh har redan gjort avtryck i årets cupspel – enda målskytt (1-0) för Norrtälje i utslagsmatchen mot Sundsvall.

– Det får jag väl stoltsera med. Laginsatsen i den matchen var riktigt grym. Det är väl något vi kan sträva efter nu, att vi måste få ihop hela laget, säger Emil Skogh.

Öis satsar inte specifikt på Svenska cupen. 

– Alla kommer få vara med i cupen mer eller mindre. Det är inte så att vi formtoppar oss för att vinna gruppen, även om vi självklart vill vinna matcherna, säger manager Marcus Lantz. 

– Vårt mål med detta är att alla spelare skall känna sig trygga i det vi gör och vara så bra och redo som möjligt när vi har Varberg hemma i premiären, säger han.

Daniel Sliper:

– Jag går hellre upp i allsvenskan och kommer topp två i superettan än kommer till en kvartsfinal i Svenska cupen, så är det givetvis.