Tre halvlekar när Örgryte gästar Norrby

En maratonmatch väntar för Öis i helgen mot Norrby. Tillsammans har lagen kommit fram till att spela 3x45 minuter – vilket också tvingar förbundet att skicka två domarteam.
– Det är tidigt på försäsongen och vi vill att så många som möjligt ska få spela, säger Dane Ivarsson, tränare i Öis. Matchen sänds på gp.se med sändningsstart 12:30.

ANNONS

Öis åker till Borås och Rydahallen på lördag för årets tredje träningsmatch mot seriekonkurrenten Norrby.

Ett annorlunda upplägg gäller också för dagen. 135 minuters fotboll, uppdelat i tre halvlekar.

– Det är tidigt på försäsongen och vi vill att så många som möjligt ska få spela. Upplägget nu gör att alla spelare kommer få omkring 70 minuter, säger tränaren Dane Ivarsson.

LÄS MER:Öis-kapten Daniel Paulson stortrivs i nya rollen

Vem var det som föreslog tre halvlekar?

– Det var nog vårt förslag. Norrby var väldigt på och ville gärna göra likadant. Så som belastningen varit hittills och med tanke på var vi är i den fysiska processen så är det passande för den här matchen.

ANNONS

LÄS MER:Kevin Ackermann hyllar Öis nya tränarduo

Tre halvlekar – två domarteam

Det blir inte bara Ivarssons Öis som kommer rotera friskt på lördag.

Matchen kommer nämligen att officieras av två separata domarteam.

De första två halvlekarna kommer att dömas av italienske Enzo Vesprini medan Danial Khosravi sköter den tredje. De assisterande domarna kommer också att bytas ut efter 90 minuter.

– Det är förbundet som valt den lösningen. Det har med att göra att en match ska spelas i 90 minuter. Så de ser den sista halvleken som en ny match, säger sportchefen Igor Krulj.

LÄS MER:Så lyckades Öis-tränarna Dane Ivarsson och Johan Mattsson göra succé i Lindome

"Fortsätter jobba med principer”

Ivarsson medger att han inte ägnat inte alltför mycket tankar och tid åt just motståndet.

– Jag tänker bara att det ska bli kul att spela match. Vi fortsätter att jobba med våra principer, sedan spelar det inte så mycket roll vem som står på andra sidan.

LÄS MER:Efter skadehelvetet – känslosam comeback för Öis Arvid Sigurdsson

Ivarsson är nu inne på den andra månaden med sitt nya lag. Utöver arbetet med implementera spelidén så handlar mycket av den närmst tiden om att få spelarna i rätt fysisk form.

– Vi tränar så hårt som det bara går nu, såklart med så mycket fotboll som möjligt och med hänsyn till spelarna. Det behövs lite mer nu då många kommit från en ledighet, säger han.

ANNONS

Vill du ha fler matcher under försäsongen med tre halvlekar?

– Det blev lämpligt nu mot Norrby, men det är inget som vi har pratat om inför kommande matcher.

Fakta: Gais

Läget i laget: Öis kommer till spel med en mestadels frisk trupp. De enda otillgängliga är långtidsskadade Calle Wede och Ailton Almeida som utgick med skada mot Häcken förra helgen.

– Ailton står över. Han har kört egen träning denna vecka utifrån den plan som läkarna och sjukgymnasterna lagt upp, säger Dane Ivarsson.

GP sänder mötet mellan Norrby IF och Örgryte IS från Rydahallen i Borås med avspark 12:45. Sändningen börjar 12.30. Kommentator är Linus Dahlbäck.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS