Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Alexander Jeremejeff är en av tre spelare från Häcken som får chansen i Janne Anderssons januaritrupp. Bild: MICHAEL ERICHSEN
Alexander Jeremejeff är en av tre spelare från Häcken som får chansen i Janne Anderssons januaritrupp. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tre Häcken-spelare i Jannes trupp

Tre spelare från BK Häcken finns med i Janne Anderssons januaritrupp. Dessutom är Alexander Isak ett av namnen som finns med i truppen.
– Det här är ett kvitto på att man gjort en bra säsong, säger Alexander Jeremejeff.

När Janne Andersson under måndagen presenterade sin trupp till den kommande januariturnén fanns tre spelare från BK Häcken med. Adam Andersson, Alexander Jeremejeff och Daleho Irandust får chansen att visa upp sig på lägret i Qatar.

– Jag hade inte fått någon hint alls. Jag kände väl ändå att jag gjorde en ganska bra säsong och det här är ett kvitto på det, säger Alexander Jeremejeff.

När förstod du att du var med?

– Det började trilla in ett par sms och lite samtal från höger och vänster och då förstod jag ganska snabbt. Det var inget jag hade tänkt på alls även om jag visste att truppen skulle tas ut idag. Jag kände väl att jag hade en bra höst bakom mig och hoppades att jag skulle få chansen.

Förra gången som anfallaren Alexander Jeremejeff fick chansen i januariturnén gick det inget vidare. Då skadade han sig tidigt och chansen var över.

– Det är två år sedan nu så jag hoppas det går bättre nu och att jag kan visa vad jag kan, säger han.

Efter en lite tyngre vår i Malmö bytte han till Häcken och vände tillbaka till Hisingen. Då började målen trilla in igen.

– Det var mitt mål att lite glömma den åren och få kontinuerlig speltid. Sen fick jag spela toppforward och vara lite närmare mål och Häcken gör ofta väldigt mycket mål och har alltid gjort, det är tacksamt att vara anfallare där, säger han och fortsätter:

– Än så länge går allt enligt plan.

Nästan omgående efter flytten tillbaka till Häcken började utlandsrykten ploppa upp kring Jeremejeff.

– Nu har jag bara fokus på att ha semester och ladda batterierna innan man ska iväg med landslaget. Utlandet tänker jag inte på alls nu.

Isak med i truppen

Förutom trion från Häcken var även, ovanligt nog för en januaritrupp, en Bundesligaspelare med i truppen.

Alexander Isak, som haft knapert med speltid i Dortmund, finns med i förbundskapten Janne Anderssons 26 man stora trupp, efter att Dortmund gått med på att släppa 19-åringen till landslagsspel trots att säsongen i Tyskland pågår.

– Det är Stefan Pettersson (landslagschef) som haft samtalet med dem. Det var positivt på så sätt att de inser att det kan vara en bra grej för Alexander. Men det är med stor reservation då det kan hända grejer i klubbmiljön, säger Janne Andersson på måndagens presskonferens.

Samma gäller Brightontalangen Viktor Gyökeres, som också finns med i truppen.

En klubb som däremot inte släpper sina spelare är Malmö FF. Detta i brist på ledighet, bland annat i samband med Europa League-spelet som just nu pågår för Skåneklubben.

– Det har vi den största förståelsen och respekten för, säger Janne Andersson.

Lägret i Qatar pågår mellan 3 och 12 januari och den 8 januari möter landslaget Finland i en träningslandskamp.

Hela truppen:

Målvakter: Isak Pettersson, Oscar Linnér, Jacob Rinne.

Försvarare: Filip Dagerstål, Alexander Milosevic, Johan Larsson, Adam Andersson, Joel Andersson, Jonathan Augustinsson, Robin Jansson, Sotirios Papagiannopuolos.

Mittfältare/anfallare: Hosam Aiesh, Simon Tibbling, Karl Holmberg, Simon Thern, Alexander Fransson, Viktor Gyökeres, Melker Hallberg, Daleho Irandust, Alexander Isak, Alexander Jeremejeff, Jonathan Levi, Kerim Mrabti, Krisotffer Olsson, Muamer Tankovic, Tesfaldet Tekie.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.