Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Bildbyrån
Bild: Bildbyrån

Tre GFC:are i årets sista landslagstrupp

Landslagsstjärnan Nilla Fischer finns inte med i förbundskaptenen Peter Gerhardsson trupp till årets sista landskamp. Däremot finns tre Göteborg FC-spelare med.

Sverige möter England i Rotherham den 11 november utan Nilla Fischer.

– Vi hade en bra erfarenhet, jag, landslaget och Nilla själv tidigare i år och även förra året, när vi kollade på den totala belastningen för henne.

– Hon har varit en av våra allra bästa och i hennes fall känner åtminstone jag att vi inte behöver belasta henne i varje träningslandskamp. Det är anledningen till att hon inte är med här. Det är ingen skada eller så, säger Gerhardsson.

Jessica Samuelsson är med igen och kan bli aktuell för comeback. Hon har inte spelat i landslaget sedan mot Ungern förra året.

– Ett bra tillfälle för henne att komma tillbaka och vara med och träna. Vi får kolla upp hennes status. Jag hoppas att hon får kontinuitet i Arsenal och bygga upp sig ytterligare i vår. Erfarenhet kommer att vara viktigt inte bara i denna landskamp utan även under VM. Hon får gärna vara med och konkurrera men det kommer att vara tufft för allt och alla.

Samuelsson har spelat två matcher från start i Arsenal den här säsongen.

I truppen finns tre spelare från Göteborg FC; Elin Rubensson, Olivia Schough och Julia Roddar. Julia Zigiotti Olme, som fick chansen under förra samlingen, finns inte med i truppen.

Zigiotti Olme finns däremot med i U23-truppen som också presenterades under onsdagen. I den 18 spelare stora truppen finns också GFC:s målspruta Rebecka Blomqvist och försvarare Emma Pennsäter. U32-truppen möter Norge den 8 november.

Fakta: Sveriges trupp mot England

Sverige är klart för fotbolls-VM i Frankrike nästa sommar. Här är truppen till landskampen mot England, på New York Stadium i Rotherham, 11 november.

Målvakter: Hedvig Lindahl, Chelsea, Zecira Musovic, Rosengård, Cajsa Andersson, Piteå.

Försvarare: Jonna Andersson, Chelsea, Mia Carlsson, Kristianstad, Magdalena Eriksson, Chelsea, Hanna Glas, Paris SG, Linda Sembrant, Montpellier, Nathalie Björn, Rosengård, Amanda Ilestedt, Potsdam, Jessica Samuelsson, Arsenal.

Mittfältare/anfallare: Kosovare Asllani, Linköping, Caroline Seger, Rosengård, Elin Rubensson, Göteborg, Julia Karlernäs, Piteå, Olivia Schough, Göteborg, Sofia Jakobsson, Montpellier, Stina Blackstenius, Montpellier, Anna Anvegård, Växjö, Julia Roddar, Göteborg, Hanna Folkesson, Rosengård, Lina Hurtig, Linköping, Julia Spetsmark, Djurgården, Fridolina Rolfö, Bayern München.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.