Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två tonåriga AIK-supportrar dog i en bilolycka utanför Växjö under torsdagen. På fredagsmorgonen meddelade polisen att ytterligare en ung man dött till följd av sina skador. Bild: Carl Carlert / TT
Två tonåriga AIK-supportrar dog i en bilolycka utanför Växjö under torsdagen. På fredagsmorgonen meddelade polisen att ytterligare en ung man dött till följd av sina skador. Bild: Carl Carlert / TT

Tre AIK-supportrar omkom i olycka – var på väg till match

AIK har sorg.
De tre tonåringar som dog efter en bilolycka utanför Växjö på torsdagen, var supportrar som skulle se bortamatchen mot Kalmar.
– Alla våra tankar går till familjer och anhöriga, säger AIK:s sportchef Henrik Jurelius till Sportbladet.

Det var strax före 16 under torsdagen som räddningstjänsten fick in ett larm om en bilolycka i Lindshammar, strax utanför Växjö. Två bilar hade frontalkrockat på en sträcka med hastigheter mellan 70 och 90 kilometer i timmen.

Fyra personer fördes till sjukhus, men två pojkar, 16 och 17 år, överlevde inte olyckan.

LÄS MER: Två tonårspojkar omkom i trafikolycka

Klockan 09 på fredagsmorgonen meddelade polisen att ytterligare en ung man i dött till följd av olyckan.

– Han avled av sina skador på sjukhuset tidigt i morse. Han var 18 år och hans anhöriga är underrättade, säger jourhavande förundersökningsledare Fabian Sandberg till Smålandsposten.

Var AIK-supportrar på väg till match

Under torsdagen berättade AIK att pojkarna som dog var supportrar som var på väg för att se deras lag möta Kalmar på bortaplan.

Efter den allsvenska matchen fick Solnaklubben chockbeskedet att två av deras supportrar omkommit i en olycka.

– Vi gör inga intervjuer. Vi har precis mottagit otroligt tråkiga nyheter med omkomna unga AIK-supportrar på väg ner. Alla våra tankar går till familjer och anhöriga, säger sportchef Henrik Jurelius till Sportbladet.

I nuläget har polisen ingen bild av vad ledde till olyckan, men det finns inga brottsmisstankar.

– Vid en så här allvarlig kollision kommer vi att utreda för att kunna slå fast vad som har orsakat olyckan, och det är alldeles för tidigt att säga just nu, säger polisens presstalesperson Filip Annas enligt TT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.