Träningsrapport från Öis sista träning inför derbyt mot Gais

✓ Daniel Paulson ser ut att bänkas: ”Aldrig hänt på 400 år”. ✓ Segrarna har gett Öis andrum: ”Tydligare än tydligt”. ✓ Är han nästa fynd som de rödblå har gjort: ”På god väg”. Här är Fredrik Janlinds träningsrapport från Öis sista träning inför derbyt mot Gais.

ANNONS
Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Summeringen

Strålande solsken över Öis-gården och spelarna såg verkligen ut att trivas. En som däremot inte jublade över solen och värmen var Jeffrey Aubynn. Så fort träningen var över satte han sig på en stol i skuggan.

– Jag har aldrig gillat värmen. Inte som spelare heller, då föredrog jag alltid matcherna på hösten, sa han och log.

Några som däremot njöt ihop med spelarna var ett tiotal supportrar som tagit sig till träningen.

Några dessutom med matsäck (pluspoäng där) och såg ut att inte direkt klaga på livet.

Träningen i sig då?

Jo, den var som det brukar se ut dagen före match nästan oavsett vart du är. Det är ganska lugnt, det är lite passningsövningar till en början och sedan spel på förminskad plan.

ANNONS

Där det var tydligt att se hur startelvan ska se ut mot Gais, mer om det senare i den här rapporten. Dagens mest komiska inslag? Jo, det stod Amel Mujanic skulle dra iväg en boll efter avblåsning och drog den rätt i magen på Isak Dahlqvist.

Det kanske inte var så komiskt för stackars Dahlqvist men det hela slutade väl och duon bjöd på ett par garv efteråt.

Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Utropstecknet

Visst, han har haft en skada nyligen men är tillbaka igen men trots det ser Daniel Paulson inte ut att ingå i startelvan hos Öis. Det är en syn som man inte direkt sett ofta under ja, de senaste 400 åren.

För så länge känns det som att han varit där.

I den där startelvan.

I år är han ju dessutom omskolad till central mittfältare, där är det tuff konkurrens i Öis, minst sagt. Frågan är om och när han tar tillbaka sin startplats igen? Eller blir det bänken ett tag för Daniel Paulson?

En bänk som ser ut att innehålla flera andra tunga namn däribland Sargon Abraham, Viktor Lundberg och Jonathan Azulay. Sådant brukar alltid leda till en del missnöje när etablerade spelare ställs åt sidan.

Hur länge köper de rutinerade pjäserna detta?

ANNONS
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Frågetecknet

Han värvades in till Öis för att göra just mål. Till en början såg det tungt ut för Noah Christoffersson som ändå fått rejält med speltid av Jeffrey Aubynn. Det har varit tydligt att tränaren tror på sin anfallare.

Det var en av de stora anledningarna till att Christoffersson själv valde just Öis inför säsongen.

Där ser Öis och Aubynn till slut ut att ha gjort ett smart val. För han erbjuder något som annars saknas bland konkurrenterna i truppen med sitt djupledsspel. Att värva från de lägre divisionerna inom landet har tidigare visat sig smart i Öis.

Se bara på Gustav Ludwigsson och Alexander Bernhardsson.

Kanske är Noah Christoffersson nästa fynd?

Sänker han Gais i derbyt, ja, då är han i alla fall på god väg.

Bild: DANIEL STILLER

Stämningen på plats

Ja, alla såg ut att njuta som sagt förutom Jeffrey Aubynn som letade efter skuggan. Men det är tydligare än tydligt att segrarna på sistone för de rödblå har smittat av sig på stämningen.

Det märks bland spelarna.

Bland ledarna.

Bland folket på kontoret.

Det märks på supportrarna.

Det är lite mer vind i de där seglen igen för Öis. Något som givetvis varit viktigt när man gjort en nysatsning med Jeffrey Aubynn i spetsen för oavsett hur mycket man pratar om prestationer så är det resultat som avgör.

ANNONS

Efter segrarna har Öis fått lite andrum.

Det märks.

En seger i derbyt och det skiljer faktiskt bara tre (!) poäng till Gais som fått en flygande start på årets säsong.

Det var det inte många som trodde för några veckor sedan.

Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Frånvarolistan

Här ljusnar det. För mot Gais är både Daniel Paulson och Jonathan Drott tillbaka och redo för spel igen. Det är givetvis sköna besked för Öis som börjar se ganska skadefria ut.

– Det är inga nya skavanker i truppen, säger Jeffrey Aubynn.

Bild: MICHAEL ERICHSEN

Startelvan

Det var inte tal om att bjuda på något hemlighetsmakeri på Öis-gården den här onsdagen. För det var glasklart hur startelvan ska se ut mot Gais om ett dygn.

Trolig startelva för Öis mot Gais: 4–2–3–1

Mathias Nilsson – Linus Tagesson, Christoffer Styffe, Marcus Haglind-Sangré, William Svensson – Jonathan Drott, Erion Sadiku – Isak Dahlqvist, Nicklas Bärkroth, Hady Saleh Karim – Noah Christoffersson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS