Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tränarens Zlatan-hyllning: "Han är en förebild"

Av allt att döma gör Zlatan Ibrahimovic United-debut i Supermatchen på lördag. Galatasarays tränare Jan Olde Riekerink öste beröm över svensken under fredagen presskonferens. - Jag tycker att folk ska vara väldigt glada att han ska spela i England, säger holländaren.

När Zlatan kom till Ajax som ung pojkspoling för 15 år sedan var Jan Olde Riekerink tränare för klubbens reservlag Jong Ajax. Svensken spelade för Riekerink några tillfällen och holländaren är full av beundran för "Ibra". 

- När jag träffade honom var han i början på sin karriär. Nu är han på toppen av sin karriär och har utvecklats till en världsstjärna. Jag tycker att folk ska vara väldigt glada att han ska spela i England. Barn har stora förebilder i såna stjärnor, de kan titta på honom och bära hans tröja och drömma om att de vill bli nästa Zlatan, han är en förebild, sa Galatasarays tränare under presskonferensen i posthotellet på fredagseftermiddagen. 

Vill se honom i Turkiet

Det har de senaste säsongerna florerat lösa rykten att Ibrahimovic skulle göra som bland annat Didier Drogba, Tobias Linderoth och Wesley Sneijder och flytta till Istanbul för att representera Galatasaray.

Jan Olde Riekerink hade inte haft någonting emot att träna svensken. På frågan om han hade velat se Ibrahimovic namn på en rödgul tröja svarade holländaren: 

- Ja, tillsammans med Messi och Suárez, de är på samma lista. 

Efter presskonferensen tränade den turkiska storklubben på matcharenan Ullevi. 

Supermatchen börjar 19.30 på lördagen. Du följer lagen och fansen uppladdning till matchen på gp.se. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.