Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Carlo Ancelotti menar att det betyder oerhört mycket för Ronaldo och Bale att leverera för sina respektive landslag.

Tränarens hyllning – till walesiske stjärnan

Carlo Ancelotti hade både Cristiano Ronaldo och Gareth Bale under sina två år i Real Madrid. Inför kvällens EM-semifinal mellan Portugal och Wales framhåller tränaren en av storstjärnorna. – Jag har sett Gareth förändras, skriver Ancelotti i The Telegraph.

Italienaren Carlo Ancelotti tog över Real Madrid 2013. Under de två kommande åren i den spanska klubben kom han nära storstjärnorna Gareth Bale och Cristiano Ronaldo, som båda utgjorde en stor del av stommen i lagbygget.

Inför kvällens semifinal mellan Portugal – som ännu inte vunnit en EM-match efter ordinarie tid – och supersuccén Wales ger Ancelotti sin syn på duellen mellan landslagens respektive superstjärnor Ronaldo och Bale i en artikel i tidningen The Telegraph.

– De är olika spelare, trots många likheter. I Madrid spelade jag Ronaldo till vänster och Bale till höger för att det var det bästa för laget. Gareth kan spela på en av tre attackpositioner. Cristiano ville jämt spelade till vänster eftersom han tyckte det passade honom bäst, skriver Ancelotti.

Han passar även på att framhålla Wales superstjärna lite extra, som den förre Madrid-tränaren menar är betydligt mer flexibel.
– Jag har sett Gareth förändras mycket under de senaste åren. Man kan se att han har mycket mer självförtroende. Han är nöjd med sin plats i Madrid och han har haft en bra säsong. Kring Wales så tycker han om att prata om sin roll och sitt ansvar i laget. Jag vet hur mycket det betyder för honom att göra bra insatser för Wales, menar Ancelotti.

Han märkte under sina år i Spanien att det även under vanliga träningar var viktigt för de båda storstjärnorna att lämna planen som vinnare.
– Även om det enda som stod på spel var att komma in i träningsanläggningens matsal med en seger i ryggen. När det kommer till matchen i Lyon, tänk då vad det betyder för de här två killarna att kunna vinna för sina länder, skriver Ancelotti.

Semifinalen börjar 21.00 och döms av svenske Jonas Eriksson.
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.