Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Tränaren om Messi: “Som en tyrann”

Lionel Messi lämnade i somras Barcelona under uppmärksammade former. Nu berättar hans forne tränare Ronald Koeman om tiden tillsammans med den argentinske superstjärnan.

Koeman och Messi jobbade tillsammans under fjolåret i Barcelona. Nu har Messi som bekant flyttat vidare till Frankrike och Paris Saint-Germain medan Koeman fortsatt tränar Barcelona. I en intervju med Voetbal International berättar nu Koeman om hur det var att träna Messi.

– Jag visste hur bra han var. Men det var ändå härligt att se det på så nära håll varje dag. Allt du vill lära en fotbollsspelare – att behärska situationer, behandla bollen under press, passningstempo, avslut – höll högsta klass hos honom. Det är inte helt normalt, säger Koeman till sajten.

Messi förlorade bara en gång

Koeman vittnar också om de krav som Messi ställde på träningen – och hur Messi reagerade när han, för ovanlighetens skull, förlorade.

– Vi spelar alltid kvadraten innan träningen. Om bollen går runt 20 gånger så måste spelarna i mitten vara kvar en extra gång. Om det händer tre gånger i rad så får spelarna i mitten ställa sig på rad och bli klappade på huvudet av de andra spelarna, berättar Koeman och fortsätter:

– Jag frågade Messi om det hade hänt honom någon gång och han svarade “ja, en gång”. Under alla år så förlorade nästan aldrig de äldre spelarna en övning mot de yngre. Men det hände en gång och Messi var på allvar arg över det i en vecka. Som en tyrann, säger Koeman.

Koeman pressad efter tuff start

Efter en tuff start på säsongen ligger Barcelona sjua efter fem spelade matcher och Ronald Koeman är pressad. Dessutom är han nu avstängd i två matcher efter protester mot domarna i den senaste matchen. Nästa Barcelona-match spelas nu på söndag hemma mot Levante.

LÄS MER: Skada stoppar Messi på nytt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.