Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Bildbyrån.

Tränaren lämnar Linköping

Damallsvenska klubben Linköping och tränaren Kim Björkegren går skilda vägar. Enligt klubbens hemsida är det ett gemensamt beslut att bryta kontraktet.

Trots att Linköping vann SM-guldet med nio poängs marginal till tvåan FC Rosengård väljer klubben och tränaren Kim Björkegren att avbryta kontraktet i förtid. 

– Vi har vunnit SM-guldet med hela 9 poängs marginal och tagit oss till kvartsfinal i C.L. Trots dessa framgångar väljer jag att söka mig vidare, säger Kim Björkegren till klubbens hemsida. 

För corren.se utvecklar Kim Björkegren:

– Med andra förutsättningar hade jag gärna varit kvar, men nu tror vi inte på samma upplägg eller strategi och då var det bäst att göra såhär. Vi är inte övverens som hur den sportsliga verksamheten ska byggas. 

Kim Björkegren tog över laget i januari i år, närmast från tränaruppdrag i Hovås Billdal. Kontraktet skrevs på tre år men samarbetet avbryts alltså redan nu. 

– Kim har levererat ett mycket bra resultat tillsammans med övriga ledare och spelare och det är alltid tråkigt när tränare lämnar, men det är en del av elitidrottens vardag, säger ordförande Christer Mård.