Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Bild: CARL SANDIN

Tränaren lämnar Örgryte

Han kom in som extra resurs i Öis ledarstab under hösten – men nu står det klart att det inte blir någon fortsättning. Karl-Gunnar Björklund, 64, lämnar Örgryte.

I samband med sommarens långdragna formsvacka valde Örgryte att plocka in Karl-Gunnar Björklund, 64, som en extra resurs i ledarstaben under hösten.

Björklund, som var med och lotsade Öis till framgång i mitten av 90-talet, var strålande glad över att vara tillbaka.

– Det känns fantastiskt trevligt. Jag hade några otroligt fina år i Öis senast jag var här, sa han till GP när återkomsten blev officiell.

Flyttar till division 3-klubb

Så småningom tog Örgryte sig ur formsvackan och landade på en stark fjärdeplats i tabellen. Och efter säsongen var Björklund tydlig med att han var öppen för att stanna kvar på Öisgården även i framtiden.

– Jag är öppen för allt men Öis har ju Thomas, Sören och Fredrik och en bra organisation kring laget. Min roll var väl att vara lite mentor åt Thomas och hjälpa till med en del beslut. Jag ställer gärna upp om de vill ha min hjälp igen.

Men nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i rödblått. I stället har Björklund kritat på ett kontrakt med division 3-klubben Laholms FK, en klubb där han tidigare har varit U-tränare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.