Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Emil Forsberg under RB Leipzigs träningsläger i Österrike. Bild: ANDREAS PRANTER

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Tränaren bekräftar: Forsberg startar mot Häcken

Med i truppen. Och under onsdagens presskonferens meddelande RB Leipzig-tränaren Ralf Rangnick att Emil Forsberg, 26, kommer spela från start mot Häcken.
– Om det är möjligt skulle jag vilja låta honom spela 60 minuter, säger Rangnick till GP.

Inte med i det första kvalmötet mot Häcken, men när RB Leipzig nu har landat i Göteborg för torsdagens retur så finns Emil Forsberg på plats.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

De svenske landslagsstjärnan har flera dagars försäsongsträning i benen (laget har varit på läger i Österrike). Där finns också några matchminuter.

Under en presskonferens under onsdagskvällen kommenterade tränaren RB Leipzig-tränaren Ralf Rangnick Forsbergs fysiska status och berättade att 26-åringen kommer spela från start mot Häcken.

– Han kommer spela och han kommer spela från start. Hur länge han kommer spela beror på hans fysiska status och hur matchen utvecklas. Om det är möjligt skulle jag vilja låta honom spela 60 minuter, säger Rangnick.

LÄS MER: Kan ställas mot Forsberg: "Hade varit kul"

Hur är hans fysiska status just nu?

– I och med att han spelade VM så missade han inte så mycket av försäsongen. Han har haft tre veckors semester. Eftersom vi spelar i Sverige ... Och om vi vinner matchen så kommer han få flyga direkt till Sundsvall på fredag morgon för att träffa sin höggravida fru. Förhoppningsvis kommer barnet under helgen.

Om ni förlorar då?

– Då beror det på om vi går vidare, vilket vi hoppas att vi ska göra. Då kan han fortfarande flyga. Han vet att inget är säkert, det är upp till spelarna och lite upp till Emil själv.

RB Leipzig har med sig en 4–0-ledning in till returen. Det ska mycket till för att Häcken ska kunna vända på det.

– Den första halvtimmen senast visade att Häcken har spelat i ligan sedan april, vilket vi inte har. Vi hade problem under den första halvtimmen av matchen, vi hittade inte vår rytm. Det blev bättre efter det första och andra målet. Andra halvlek var bra och vi kunde ha gjort några mål till. Det är en ny match i morgon (torsdag) och Häcken kommer försöka vinna matchen. Det kommer vi också göra. Vi tar matchen väldigt seriöst och kommer troligtvis starta med nio A-lagsspelare och två unga spelare från vårt U19-lag, säger Rangnick.

Mötet mellan Häcken och RB Leipzig har avspark 18.30 på Bravida Arena.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.