Tränarens fina ord om Zlatan efter comebacken

Milan vann mot Torino och Zlatan Ibrahimovic gjorde comeback. Efteråt hyllades svensken med några fina ord av tränare Stefano Pioli.
– Zlatan är unik, säger Pioli.

|

Senast Zlatan Ibrahimovic, 39, spelade match för Milan var mot Napoli den 22 november. Då prickade svensken in två mål i 3–1-segern på San Paolo-stadion men tvingades också kliva av med en skada i baksida lår. Sedan dess har Milan fått klara sig utan sin anfallsstjärna, fram till på lördagskvällen. Då var det nämligen dags för comeback, när Milan tog emot Torino på San Siro.

Ibrahimovic, vars comeback försenats av en vadskada han ådrog sig på träning, inledde hemmamatchen på bänken, men vid ledning 2–0 för Milan hoppade han in i den 85:e minuten.

Befäster serieledningen

De rödsvarta höll segern hela vägen och befäster därmed serieledningen före rivalen Inter och de andra lagen som jagar bakom. Milan har i nuläget fyra poäng ner till Inter, dock med en match mer spelad.

Zlatan? Han hann undantaget några fina individuella actioner inte sätta några större avtryck i matchen under sina få minuter men fick ändå ta emot värmande ord från huvudtränare Stefano Pioli efter slutsignalen.

– Muskelskadan är bakom honom nu. Zlatan är unik. Vi hoppas ha honom tillbaka i fullt slag så snart som möjligt, sade han enligt Football-Italia.

Målen i matchen gjordes av Rafael Leao och Franck Kessie. Den senare nätade på straff.