Tottis känslosamma ord inför sista matchen

Efter mycket spekulationer står det nu klart att söndagens säsongsavslutande match hemma mot Genoa blir Francesco Tottis sista i Romatröjan. På torsdagen publicerade ikonen ett känslosamt inlägg på sin Facebooksida. "Jag kan inte med ord förklara hur mycket dessa färger betytt, betyder och för evigt kommer betyda för mig", skriver han.

ANNONS
|

Förra året fyllde han 40 och det har länge varit känt hans kontrakt går ut efter denpågående säsongen. Det gett upphov till spekulationer om Romaikonen Francesco Tottis framtid.

På senare tid har dock indikationerna pekat mot att säsongens sista match blirTottis sista i Romatröjan, och på torsdagen bekräftades det av huvudpersonen själv, i ett känslosamt inlägg på Facebook.

LÄS OCKSÅ:Gladiatorns sista strid

”Roma-Genoa, söndagen den 28 maj 2017, blir sista gången jag kommer bära Romas tröja. Jag kan inte med ord förklara hur mycket dessa färger betytt, betyder och för evigt kommer betyda för mig”, skriver han.

Totti berättar inte vad han kommer att göra härnäst och det är därmed fortfarandeoklart om han kommer att fortsättaspela i en annan klubb eller börjaarbeta som någon form av direktör i klubben.

ANNONS

LÄS OCKSÅ:Francesco Totti: Vi vill alltid förgöra Lazio

”Jag känner bara att min kärlek för fotboll aldrig bleknar: det är en passion, min passion. Den är så djup att jag inte kan föreställa mig att inte driva den längre. Någonsin." skriver han vidare och fortsätter:

"Från och med måndag är jag redo att köra igen. Jag är redo för en ny utmaning”.

LÄS OCKSÅ:Totti hyllades i sista Romderbyt: "En legendar"

Bland de främsta meriterna från Francesco Tottis långa karriär märks VM-guldet med Italien 2006 och ligasegern med Roma 2001.

Totti har dessutom gjort både flest mål och flest matcher i Romklubbens historia. Han har totalt gjort 785 matcher och 307 mål.

ANNONS