Totti avslutade karriären i Roma med seger

1993 debuterade Francesco Totti för Romas a-lag. På söndagskvällen, nästan 25 år senare, tog ikonen farväl av klubben som han har varit trogen i hela sin aktiva fotbollskarriär. Och det blev seger i kaptenens sista framträdande.

|

Det var ett fullsatt Olimpico som välkomnade Roma och Genoa på söndagskvällen. Dels hade publiken kommit för att se Roma säkra en direktplats till höstens Champions League, men i huvudsak handlade aftonen om att ta farväl av Francesco Totti, en av fotbollsvärldens allra största klubbikoner, som sedan beskedet om att tiden i Roma är över efter säsongen, har hyllats stort av fotbollsvärlden.

1993 debuterade Francesco Totti för Roma. Nästan 25 år senare var det dags för mannen, som valt att stanna i Roma i hela sin karriär, att ta farväl. Inför matchen hyllades Totti med ett jättelikt tifo och i den 54:e minuten fick 41-åringen även kliva in på plan när tränare Luciano Spaletti lät kaptenen ersätta Mohammed Salah. Bytet genomfördes till enormt jubel från publiken.

20 minuter senare tog Roma ledningen. Edin Dzeko spelade snett inåt bakåt, Totti var på väg mot bollen men Daniele De Rossi, som kommer ta över kaptensbindeln efter legendaren, hann emellan och dunkade in 2-1. Glädjescenerna i hemmalaget blev dock inte långvariga, för fem minuter senare hittade Darko Lazovic 2-2. Under slutet av matchen fanns det bud på mål åt båda håll och på tilläggstid lyckades Diego Perotti frälsa Roma och skicka in 3-2. Det innebar att Francesco Totti fick avsluta sin långa sejour i klubben med seger och att Roma har säkrat en plats i nästa års Champions League.