Tottenham vann hemma mot Manchester City

Nu vet Pep Guardiola hur det känns att förlora i Premier League. Tottenham dominerade stort, och vann med 2–0, mot Manchester City.

|

Gästerna från Manchester skapade matchens första chans. Jesus Navas serverade David Silva i den fjärde minuten. Men den lille spanjoren fick inte nog mycket fot på bollen. Efter det handlade det mesta om Tottenham.

Mauricio Pochettinos taktik, med hög press, fungerade perfekt.

Supertalangen ökade på

Gästerna gavs inte chansen att rulla boll. Och hemmalaget spelade en snabb och kraftfull anfallsfotboll. Spursfansen fick måljubla två gånger i den första halvleken. I den nionde minuten fumlade Alexandar Kolarov in ett vänsterinlägg i eget mål. Och i den 37:e när supertalangen Dele Alli rullade in 2–0.

Son Heung-Min spelade fram till den andra fullträffen. Sydkoreanengjorde en bra match, framförallt i den första akten. Och det gjorde inget att anfallstjärnen Harry Kane saknades. En som däremot saknades var Kevin De Bruyne.

City kom inte alls upp i nivå med prestationerna som laget har presterat i de fem första ligamatcherna. Med 20 minuter kvar av matchen fick Erik Lamela chansen att avgöra från elvameterspunkten. Straffen var helt okej, men Claudio bravo räddade.

Tätt i tabelltoppen

Guardiola skickade in İlkay Gündoğan och Kelechi Iheanacho för att få fart på offensiven. Serieledaren ryckte upp sig, och skapade ett par bra chanser, men hemmamålvakten Hugo Lloris höll tätt. Segern gör att Tottenham avancerar upp till andraplatsen i Premier League, en poäng bakom Manchester City.

Fler nyheter om Premier League finns på vår specialsida på Facebook GP: Premier League.