Tottenham utslagna ur Champions League

Först jubel efter kvitteringen, men bara minuten senare var mardrömmen verklighet. Tottenham får nu lämna Champions League efter förlust mot Monaco. – Vi är naturligtvis helt knäckta, säger Harry Kane till Uefa.

|

Tottenham hade kniven mot strupen i bortamatchen mot Monaco i den femte gruppspelsmatchen i Champions League och får en kort stund såg de ut att klara ut den kniviga situationen. Men det var bara en kort stund - knappa minuten senare var mardrömmen ett faktum.

Monaco fick den bästa starten och fick också chansen att ta ledning på straff redan i den elfte minuten. MenHugo Lloris räddade Falcaos försök. Istället var det Djibril Sidibe som gav Monaco ledningen i den 48:e matchminuten efter en passning frånBenjamin Mendy.

Fyra minuter senare tändes Tottenhamns hopp när målkungen Harry Kane kvitterade. Men lyckan blev kortvarig. Mindre än minuten senare kunde Thomas Lemar avgöra för Monaco.

2-1 blev också slutresultatet som innebär att Tottenham är utslagna ur Champions League.

– Det är pojklagstakter att släppa in ett mål direkt, säger Harry Kane till Uefa.

– Vi har inte fantastiska i dag och kunde inte kriga oss till ett resultat heller.

Vinsten innebär att Monaco vinner gruppen före Bayern Leverkusen. Leverkusen som fick med sig en poäng från bortamötet (1-1) med Pontus Wernblooms CSKA Moskva. Wernbloom spelade från start och Carlos Strandberg blev inbytt i den 90:e minuten.