Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Total kris i Premier League-nykomlingen Hull City

Ingen manager, inga nyförvärv av klass och bara nio skadefria spelare på försäsongsturnén. Läget är nattsvart för nykomlingen Hull City inför Premier League-premiären på lördag.

Hull City ställs mot det regerande mästarlaget Leicester i premiären. Och inför matchen har nykomlingen gigantiska problem – det är ingen överdrift att säga att det råder total kris i klubben.

Förra säsongens succémanager Steve Bruce lämnade klubben, bara tre veckor före säsongsstarten. Klubbledningen har jagat en ersättare, enligt Daily Mail har Roberto Martinez, Chris Coleman och Gianfranco Zola tillfrågats, men jobbet är fortfarande vakant.

I stället har Mike Phelan tillfälligt flyttats upp och kommer förmodligen att coacha laget i inledningen av säsongen.

Minitrupp på försäsongen

Vad har då Phelan att jobba med? Inte mycket. Playoff-hjälten Mohamed Diamé har skrivit på för Newcastle och det enda nyförvärvet är 18-årige målvakten Will Mannion. Den tunna truppen har dessutom varit hårt skadedrabbad i sommar och på försäsongslägret var bara nio spelare skadefria.

Davies är den enda mittbacken i truppen som definitivt är tillgänglig för spel i premiären. Och Phelan kommer att få klara sig utan flera nyckelspelare en bit in på hösten. Lagkaptenen Michael Dawson är borta till slutet av oktober och Alex Bruce är troligtvis inte tillbaka förrän nästa år.

Missnöje med ägarna

Klubben har varit på väg att säljas, men än så länge har familjen Allam inte kommit överens med någon köpare. Supportrarna vill se en förändring och kravet på ett nytt ägarskap lär öka om inte något drastiskt sker de kommande veckorna.