Torres ilska mot Pool: "Blev presenterad som en förrädare"

Fernando Torres lämnade Liverpool för Chelsea. En flytt där han fick oförtjänt mycket skit enligt honom själv. – Jag blev presenterad som en förrädare, säger han enligt engelska medier.

ANNONS
|

Den spanske anfallaren blev en stor publikfavorit på Anfield och gjorde 65 mål på 102 ligamatcher för Liverpool. Men i januari 2011 flyttade han till Chelsea för cirka 520 miljoner kronor – brittiskt transferrekord på den tiden.

Nu berättar Fernando Torres om turerna bakom som ledde fram till flytten i boken ”Ring of Fire: Liverpool FC into the 21st Century – the players stories” av Simon Hughes.

Enligt Torres var han orolig över vart klubben vart på väg. Han ville veta hur klubbens finansiella situation såg ut och om någon av stjärnspelare skulle säljas. Kort därefter sålde Liverpool Javier Mascherano till Barcelona.

ANNONS

I oktober 2010 togs Liverpool över av Fenway Sports Group och Damien Comoli blev sportchef i klubben.

– Han berättade för mig att de nya ägarna hade en ide om hur de ville sköta deras investering. De ville ta in yngre spelare, bygga något nytt. Jag tänkte på mig själv, detta tar tid att göra, det tar två, tre, fyra kanske även tio år att göra, säger Torres i boken.

– Jag hade inte den tiden. Jag var 27 år gammal. Jag hade inte tid att vänta. Jag ville vinna. Nu är vi här fem år senare och Liverpool försöker fortfarande att bygga och ligger på samma positioner i ligan som när jag lämnade.

Att han beskrevs som en förrädare och blev rejält impopulär hos fansen i Liverpool är något som Torres anser är till stor del Liverpools fel.

– Jag blev presenterad som en förrädare. Liverpool kunde inte erkänna att de gjorde något fel med hela laget. De var tvungna att hitta en syndabock, säger Torres.

ANNONS