Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Toppstriden förlorad – men Häcken vill bli bäst i stan

Dags att slicka såren och ladda om.
Titlar och Europaplatser må vara förlorade, men Häcken kan fortfarande bli bäst i stan och på söndag väntar derby mot IFK Göteborg.
– Där måste det explodera, konstaterar Ahmed Yasin.

Det var minst sagt uppgivet i Häcken-lägret efter förlusten hemma mot Elfsborg. Och vem kan klandra dem?

För tre matcher sedan hade de ett gyllene läge att haka på i guldstriden och nu var drömmen om en topp tre-placering så gott som död.

Det finns dock en sak att spela för, även om det inte kommer ge några medaljer. På söndag är det dags för säsongens andra derby mot IFK Göteborg - då är det dags att göra upp om vilka som är bäst i stan.

– Där måste det explodera, konstaterar Ahmed Yasin.

"Iskallaste derbyt"

Även om poängen i sig inte kommer spela så stor roll så är det en viktig match och en chans att studsa tillbaka för Häcken.

– Vi har väl varit bäst i stan nu de senaste åren, så det gäller att fortsätta, bara gå tillbaks till grunderna, det vi gjort bra och gjort så att vi vunnit. Vi måste vara på topp, den här matchen blir extremt viktig.

Andreas Alms besvikelse efter förlusten mot Elfsborg gick inte att ta miste på. Just den där onsdagskvällen på Bravida arena lät han inte allt för exalterad inför söndagsmatchen.

– Att vinna en derby är ju en morot, vi får väl haussa det till att bli bäst i stan. Annars känns det som det iskallaste derbyt som man har sett fram emot. Men när man kommer dit kommer det vara kul att spela och det kommer vara viktigt att ta tre poäng. Men det känns som ingenmansland inför det derbyt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.