Tonali, Zaniolio och Fagioli kopplas till bettingskandal

Premier League-stjärnorna Sandro Tonali och Nicolo Zaniolo har skickats hem från Italiens landslagssamling. Anledningen? De har förhörts av polis i en utredning som gäller otillåten vadslagning.

ANNONS
|

Det var under Italiens uppladdning inför de stundande EM-kvalmatcherna som Newcastle-spelaren Tonali och Aston Villa-spelaren Zaniolo förhördes av italiensk polis.

Efter förhöret beslutade det Italienska fotbollsförbundet att skicka hem duon. Tonali och Zaniolo missar därmed matcherna mot Malta och England.

En annan spelare som det riktas liknande misstankar mot är Juventus Nicolo Fagioli som under torsdagen erkände sin inblandning.

– Ja, jag bettar på fotbollsmatcher, sa han i ett förhör enligt La Repubblica.

Pekas ut av journalist

Det är för aktiva idrottare i Italien otillåtet att spela på matcher inom sin egen sport, oavsett om man spelat på sina egna matcher eller andra.

ANNONS

Det är än så länge inte känt vad det är som Fagioli bettat på – men klart står att han nu riskerar upp till tre års avstängning från fotbollen. Italienarens representanter kommer bygga sitt försvar på ett spelmissbruk som Fagioli ska ha brottats med ända sedan han var en ungdomsspelare enligt Corriere della Sera.

Samtliga tre spelare ska ha granskats efter att en uppmärksammad italiensk journalist pekat ut dem i olika publiceringar. Enligt samma journalist finns det åtminstone ytterligare en spelare på den högsta nivån som ägnat sig åt otillåten vadslagning.

LÄS MER:Frölundas svar efter Tom Malmquists kritik

LÄS MER:Utredningen kring Carl Klingberg läggs ner

LÄS MER:Carl Klingberg utreds för matchfixning

ANNONS