Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Tom tillbaka som vinnare: "Jävligt skönt"

Mestadels petad under sin tid i Blåvitt – men succé i Östersund. På söndagen återvände Tom Pettersson till Gamla Ullevi och tog tre poäng med sitt nya lag. – Det var jävligt skönt att få vinna den här matchen, säger han.

I IFK Göteborg lyckades Tom Pettersson aldrig hitta en fast plats i startelvan. Jörgen Lennartsson gav mittbacken sparsamt med speltid och när han väl fick chansen var det som defensiv mittfältare. Inför den här säsongen flyttade Pettersson vidare till Östersund, där har det blivit dundersuccé för 27-åringen som har varit bofast i Graham Potters startelva både i allsvenskan och när klubben har levererat skrällar i Europa League. 

På söndagen var det, för första gången sedan han lämnade Blåvitt, dags för en återkomst till tidigare hemmaarenan Gamla Ullevi. Och det blev en lyckad sådan för Pettersson – som efter ett tidigt mål för gästerna från Ludvig Fritzson fick lämna Göteborg som vinnare. 

– Det var jävligt skönt att få vinna den här matchen, vi vet ju alla hur svårt det är att komma hit, säger han. 

"Aldrig känt revanschsuget"

Men någon personlig revansch upplever försvararen inte att segern var. 

– Jag har aldrig känt det här revanschsuget, men självklart är det extra kul att få komma hit och vinna. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Jag vet som sagt vilken tuff match det är och jag hade det här som mitt hem i två år och det är fantastisk atmosfär här och grymma fans, så det är alltid kul att komma hit. 

Pettersson var förvisso inblandad i en del tuffa dueller, men han tycker att stämningen på planen var bra. 

– Det är inte så mycket trashtalk överhuvudtaget i allsvenskan. ”Sebban” (Sebastian Eriksson) kom och drog något skämt vid någon hörna som var bra, men annars var det inget sådant. 

Hoppas på nytt Europaäventyr

I och med segern har Östersund nu chansen att på allvar blanda sig i kampen om Europaplatserna under allsvenskans två sista omgångar. BK Häcken, AIK och Djurgården ligger dock fortfarande före i kampen om att komma tvåa och trea. 

– Vi kan inte göra något mer än att vinna de två matcherna som är kvar. Tyvärr har vi tappat lite mycket poäng under sommaren i och med den här situationen med Europa. Vi har inte klarat det så bra som vi kanske borde ha gjort, men det är en ny situation för oss alla i den här klubben. 

Skulle inte klubben lyckas fixa topp tre vet dock Pettersson att det finns en räddningsplanka kvar – turneringen som tog Östersund till årets Europaäventyr. 

– Annars får vi väl ta och vinna cupen...