Förre IFK Göteborg- och Östersunds FK-spelaren Tom Pettersson fick knappast en smakstart på livet som utlandsproffs.
Förre IFK Göteborg- och Östersunds FK-spelaren Tom Pettersson fick knappast en smakstart på livet som utlandsproffs. Bild: JOHAN AXELSSON

Tom Pettersson fick en mardrömsstart i MLS

Tom Petterssons äventyr som utlandsproffs fick knappast en smakstart. Redan en vecka in på träningslägret drog den förre Blåvitt-mittfältaren på sig en skada och blev borta i flera veckor.
– Det var katastrof, säger han till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Det var knappast en hemlighet i slutet av förra säsongen. Efter tre säsonger i Östersunds FK och dessförinnan två i IFK Göteborg var Tom Pettersson sugen på att testa vingarna utomlands.

Mittfältaren fick till slut sin vilja igenom och i december var han klar för två år, med en option för ett tredje, i MLS-klubben FC Cincinatti.

– Synd att Zlatan drog från ligan, det var lite tråkigt. Det hade varit kul att spela mot honom, sa han efter beskedet.

LÄS MER:Tom Pettersson klar för MLS-klubb

Mardrömsstart i klubben

Första tiden med nya klubben blev dock knappast optimal för Tom Pettersson. Raka motsatsen faktiskt. Redan under andra veckan på försäsongen, under ett träningsläger i Arizona, drog den förre Blåvittmittfältaren ljumsken och var borta i nästan en månad.

ANNONS

– Det började katastrof. Jag missade alla försäsongsmatcher och fick nöja mig med att hoppa in sista 20 i den sista matchen på försäsongen. Sedan dess har det blivit mycket rehab för ljumsken, säger Pettersson till Fotbollskanalen.

Som konstaterat: Knappast den start man vill ha med sin nya klubb.

– Det var katastrof, man vet vad det blir för konsekvenser när försäsongen är sex veckor lång. Men blir du borta i fyra veckor då, då är det bara att kriga sig in igen när man är tillbaka. Nu känns det ändå rätt bra, man är ute och springer i en park i närheten på mjukt underlag. Vi får se hur det känns sen när vi börjar träna igen.

Kändes lovande innan skadan

Dock är det oklart huruvida Tom Pettersson hade tagit en startplats i laget om inte skadan hade kommit, även om han var optimistisk.

– Den första veckan kändes det bra. Sedan var det bara jävligt surt att dra ljumsken. Då satte jag som mål att vara med på bänken till den första matchen – sedan kom det här avbrottet när jag skulle slå mig in.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS