Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Toksågas efter måltorkan: "Han måste petas"

Zlatan Ibrahimovic blev på nytt mållös för sitt Manchester United. Nu tilltar kritiken mot svensken - inte bara i England. "Han kom till Manchester United som en kung, men än så länge har han inte skrivit en rad på sin legend", skriver franska Le Parisien.

Han fick en succéstart i Manchester United och öste in mål under sin första tid i England. Men sedan dess har det gått allt tyngre för Zlatan Ibrahimovic och Premier League-jätten. Mot Burnley hemma på Old Trafford tappade United på nytt poäng när man bara mäktade med att spela 0-0, sedan man bränt flera öppna lägen. En av de största målsumparna? Zlatan Ibrahimovic. Och dagen efter bottennappet får svensken, som nu har gått mållös av planen i de sex senaste ligamatcherna, svidande kritik. 

"Han måste petas", skriver Manchester Evening News i omdömet av 35-åringen efter matchen. 

"Hur kunde han missa att göra mål i slutet?", skriver Daily Mail som menar att svensken var en flopp. 

Och måltorkan för Ibrahimovic är närmast historisk. Sex matcher utan mål är den längsta mållösa sviten för Zlatan sedan han spelade med italienska Inter 2007. Och det är inte bara i brittisk press som anfallaren sågas. Också i Frankrike, där den tidigare PSG-stjärnan varit så hyllad, får han en och annan pik för sin insats under de första månaderna i Manchester United. 

"Den tidigare PSG-spelaren upplever en sällan skådad måltorka och hans uppträdande är långt ifrån exemplariskt", skriver Le Parisien. 

När Zlatan lämnade den franska huvudstadsklubben för spel i England bjöd han på ett kaxigt utspel. 

– Jag kom hit som en kung och lämnar som en legend, sa han då, om sin tid i PSG.  

Och det får han nu tillbaka i fransk press. 

"Han kom till Manchester United som kung, men än så länge har han inte skrivit en rad på sin legend", skriver Le Parisien.