Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tokhyllningen: "Bäst i hela truppen"

Det spekuleras vilt kring vilka Janne Andersson väljer att starta med i sin första landskamp som förbundskapten. Landslagets meste spelare någonsin, Anders Svensson, hoppas på en jätteskräll i elvan mot Nederländerna. "Han är den bäste i hela truppen”, skriver Svensson på Instagram om sin tidigare lagkamrat Viktor Claesson.

Viktor Claesson rankas ofta som en av allsvenskans absolut främsta spelare. Och efter en del återbud togs Elfsborgsspelaren ut i Janne Anderssons första trupp som förbundskapten. Att Claesson kom med glädjer det svenska landslagets meste spelare någonsin, Anders Svensson. Men den tidigare mittfältsstjärnan, som har 148 landskamper på meritlistan, nöjer sig inte med att se sin tidigare lagkamrat i truppen - utan han vill se honom spela.

I ett inlägg på sin Instagram skickar Svensson, numera expert på Kanal 5, en rejäl hyllning till sin tidigare lagkamrat från tiden i Elfsborg.  

"Förstår att det är oväntat och svårt att förstå, men jag som sett honom varje dag säger ärligt att han är den bästa i hela truppen!" 

40-åringen hoppas att Claesson, tillsammans med den nyblivna Bundesliga2-spelaren Christoffer Nyman, ska ta plats på topp mot Nederländerna i stället för de mer rutinerade anfallarna Marcus Berg och John Guidetti. 

 

Min 11 mot Holland, frågor på d? #vmkval #sverige #friendsarena #nukörvi #hejasverige

Ett foto publicerat av Anders Svensson (@iamanderssvensson)

Svensson verkar dock inte ha några större förhoppningar på att det ska bli som han önskar. 

"Det blir nog både Guidetti o Berg från start. Men kan säga att Nyman är en spelare jag tyckte va väldigt svår att spela mot o jobbar alltid stenhårt, men kanske för mycket press att spela honom från start direkt. Håller honom högst kvalitetsmässigt av samtliga uttagna forwards faktiskt".