Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Toivonen om matchen i matchen mot Bjärsmyr

Ola Toivonen och Mattias Bjärsmyr var en del av det U21-landslag som nådde semifinal i hemma-EM 2009. Drygt elva år senare ställs de förra landslagskamraterna mot varandra i cupfinalen mellan IFK Göteborg och Malmö FF.

Ola Toivonen var länge bespottad så fort han drog på sig landslagströjan. Men under Janne Anderssons ledning fick Degerforssonen upprättelse och var en del av det landslag som nådde kvartsfinal i VM 2018.

Efter en sejour i Australien återvände Ola Toivonen i år tillbaka till sin förra klubb Malmö FF som en prestigevärvning och har levererat under säsongsinledningen.

Av de senaste fem matcherna har Toivonen startat fyra och levererat två mål och två assist.

Härnäst väntar ett dubbelmöte med IFK Göteborg, först en cupfinal under torsdagen och sedan ett klassikermöte i allsvenskan på söndag.

Till Fotbollskanalen säger Toivonen att kroppen känns fräsch och att han ska kunna delta i båda matcherna.

– Det får vi fixa. Det finns alltid några procent att klämma ur när man tror att man är som tröttast. Det ska inte vara problem.

”Inte träffats på länge”

I cupfinalen mot IFK Göteborg lär Ola Toivonen ställas mot Mattias Bjärsmyr. Matchen i matchen mellan två rutinerade rävar som känner varandra sen innan.

Båda spelarna var nyckelspelare del av det U21-landslag som nådde semifinal i hemma-EM 2009. Även om det gått ett antal år tror sig Toivonen ha koll på sin gamla landslagskamrat.

– Ja, det har man väl haft förut. Nu har vi inte träffats på länge, det ska bli roligt att se honom. Hoppas att han spelar så man får påminna om hur det var förr i tiden, det skulle vara kul, säger han till Fotbollskanalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.