Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: LUDVIG THUNMAN

Toivonen öppnar för flytt till Sverige: "Klar utomlands"

2018 lämnade Ola Toivonen landslaget och flyttade till australiska ligan. Nu öppnar anfallsstjärnan för en återkomst till svensk fotboll.
– Jag känner mig klar utomlands, säger den förre Öis-anfallaren till Karlskoga tidning.

Efter Sveriges succéartade VM i Ryssland 2018 där det bar ända till en kvartsfinal lämnade Ola Toivonen landslaget. Det blev elva år, 64 matcher och 14 mål för anfallaren i den Blågula tröja.

I samma veva lämnade Toivonen Frankrike och Toulouse för Australien och Melbourne Victory.

I maj går svenskens kontrakt ut och nu öppnar han för en flytt till Sverige och spel i allsvenskan.

– Jag har fått se väldigt mycket av världen och barnen börjar bli gamla. Vi känner väl att det är dags att söka oss närmare hemåt och mest sannolikt är väl då Sverige. Jag känner mig klar utomlands, säger Toivonen till Karlskoga tidning.

Lämnade allsvenskan 2018

Senast Toivonen spelade i allsvenskan var 2008 med Malmö FF. Nu har suget efter spel i Sverige alltså återvänt till 33-åringen som representerade 2006, innan flytten gick till Malmö.

– Det känns som att det är en liga som är på uppgång och har varit det i några år. Det skrivs mycket om allsvenskan och det är mycket publik. Isaksson (Andreas), Kim (Källström) och Jonas (Olsson) har bara sagt positiva saker. Och att se avslutet som "Mackan" (Markus Rosenberg) fick var helt fantastiskt, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.