Marcelo Bielsa uppmärksammas för sina framgångar med Leeds.
Marcelo Bielsa uppmärksammas för sina framgångar med Leeds. Bild: LEE SMITH

Tog upp Leeds i Premier League – får gata döpt efter sig

Tidigare i veckan blev Leeds United klara för Premier League för första gången på 16 år. Mannen bakom framgången anses av många vara tränaren Marcelo Bielsa. Nu hyllas han med en gata i sitt namn.

ANNONS
|

När det under fredagen stod klart att West Bromwich förlorat mot Huddersfield innebar detta att Leeds United var klara för uppflyttning till Premier League.

Uppflyttningen betyder Leeds första vistelse i den högsta divisionen på 16 år. Det ska även innebära att klubben får en garanterad summa på upp till 200 miljoner pund.

De goda nyheterna fortsätter att komma för Leeds. Kanske specifikt för klubbens tränare, Marcelo Bielsa.

Bielsa är mannen bakom lagets framgång, och hyllas nu därefter enligt The Athletics Leedsskribent Phil Hay.

Enligt Hay ska Bielsa få en gata namngiven efter sig i centrala Leeds. Gatan ska gå under namnet ”Marcelo Bielsa Way”, och bilder av skylten har spridits på sociala medier.

ANNONS

Ett inte alltför pjåkigt sätt att uppmärksammas på.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS