Giorgij Charaisjvili och Kristopher Da Graca
Giorgij Charaisjvili och Kristopher Da Graca Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tog chansen efter tunga säsongen

Kristopher Da Graca, 20, har haft ett tufft 2018. Men året fick i alla fall ett positivt slut – med startplats och seger mot Örebro.
– Betydelsefullt, konstaterar han.

ANNONS

Han kom hem från Arsenal. Han skrev på för IFK Göteborg. Förväntningarna var stora.

Det har dock inte alls gått som Kristopher Da Graca hoppades.

Inför mötet med Örebro stod han bara noterad för två allsvenska starter, mot Kalmar och Brommapojkarna i juli. Det har varit ett tufft år.

– Ja, det har det varit. Både mentalt att inte få spela och när jag väl har fått chansen har det inte gått som jag har velat. Det har påverkat. Men det har bara varit att fortsätta gnugga. Poya (Asbgahi, tränare) har varit tydlig med vad han vill ha av mig. Det var bara att fortsätta gnugga så skulle min chans komma, säger han.

ANNONS

Chansen kom mot just Örebro i allsvenskans sista omgång.

Da Graca startade och spelade 90 minuter när IFK Göteborg vann med 3–1. Ett fint slut på året.

– Och betydelsefullt. Jag vet att jag inte har haft någon bra säsong individuellt. Att få avsluta på ett bra sätt var skönt, säger han som nu blickar fram mot en vinter och sedan en ny säsong i den blåvita tröjan.

Tackar Poya för förtroendet"

Receptet för att göra 2019 till hans år är klart – och enkelt.

– Det är bara att fortsätta gnugga. Fortsätta kriga och tro på mig själv och mina kvaliteter.

Da Graca har tidigare lovordats av Poya Asbaghi. Tränaren har bland annat sagt:

– Jag beundrar honom enormt mycket. Jag ska sticka ut hakan och säga att han är en av de spelarna med absolut störst potential av alla i det här laget. Jag tror på honom stenhårt.

Det där stödet betyder såklart mycket i jakten på ett bättre 2019.

– Det är viktigt att man har en tränare som verkligen tror på en. Som Poya har gjort det här senaste året, säger Da Graca.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS