Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Tobias Sana är tillbaka i Malmö för första gången sedan han lämnade MFF 2017. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tobias Sana tillbaka i Malmö – för Blåvitt

Matcherna mellan IFK Göteborg och Malmö FF är en allsvensk klassiker. Extra speciell är den kanske för Blåvitts mittfältare Tobias Sana.
– Det ska bli kul att komma tillbaka till Stadion, säger han.

På söndagen är IFK Göteborg i Malmö för att spela mot MFF. Det är en match som är speciellt för både spelare och supportrar. Lite extra speciell är den kanske för Tobias Sana som nu är tillbaka på sin gamla hemmaarena för första gången sedan han lämnade klubben 2017.

– Det blir kul att se spelare som jag känner och spelat med tidigare. De har många duktiga. Jag väljer att fokusera på det positiva. Det ska bli kul att komma tillbaka till Stadion i Malmö och få möta dem, säger Tobias Sana.

Smällarincidenten till handlingarna

Med fyra omgångar kvar och åtta poäng upp till en plats i Europa ligger IFK Göteborg lite på efterkälken inför söndagens match. Det finns viss risk för att man hamnar i ingenmansland i tabellen mot de avslutande omgångarna.

– Det var synd att det inte gick bättre senast mot Häcken men det har känts bra i veckan. Vi tar en match i taget nu mot slutet och hoppas göra så bra som möjligt ifrån oss, säger Tobias Sana.

Många minns scenerna från slutet av april 2016. Lite drygt tio minuter återstod av toppmatchen mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi när plötsligt en smällare detonerade alldeles bredvid Tobias Sana när han värmde upp vid sidlinjen.

– Helt ärligt så har jag lagt det bakom mig och orkar inte diskutera det igen, säger han.

Utveckling viktigast

Trots att IFK Göteborg har en bit upp till de absoluta topplagen förringar det inte matchens betydelse.

– Under veckan fokuserar vi som vanligt på motståndarnas styrkor och svagheter men när vi kommer ner till Malmö och märker av supportrarna så känner man att det är en stor rivalitet, säger lagets tränare Poya Asbaghi.

Asbaghi ser inför de avslutande omgångarna inte tabellplaceringen som det absolut viktigaste. Istället fortsätter han att fokusera på lagets utveckling.

– Vi har en bra grupp som fortsätter utvecklas kollektivt. Oavsett vilken tabellposition vi hamnar på är laget drivet av den egna utvecklingen på ett sätt som man kanske inte ser om man har en medelålder på över 30 år, säger han.

När det gäller truppläget har det ljusnat något sedan senast för IFK då André Calisir är tillbaka från avstängning och Nzuzi Toko är tillbaka från skada.

IFK Göteborg

Skadeläget: Med undantag från långtidsskadade Rasmus Wikström och Patrik Karlsson Lagemyr är alla tillgängliga.

Trolig startelva: Giannis Anestis – Nzuzi Toko, André Calisir, Kristopher Da Graca, Victor Wernersson – August Erlingmark, Tobias Sana, Alhassan Yusuf – Hosam Aiesh, Robin Söder, Giorgi Kharaishvili

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.