Tobias Sana saknades på nytt på IFK Göteborgs träning

Tobias Sana tränade inte med IFK Göteborg under måndagen heller. Därmed har han snart varit borta från lagets gemensamma aktiviteter i en vecka. Under sin frånvaro gillade Sana en kritisk kommentar riktad mot sin tränare på sociala medier.
– Saker och ting måste redas ut, säger Mikael Stahre.

ANNONS
|

Under måndagsförmiddagen återsamlades IFK Göteborg efter lördagens 1-0-förlust mot AIK i Solna. Tobias Sana tränade inte förra veckan, var inte på matchen i helgen och är inte med under dagens pass på Kamratgården.

Anledningen är ”personliga skäl”, enligt föreningen.

Uppgifter till GP och andra medier gör gällande att det hänger ihop med att Sana protesterat mot tränaren Mikael Stahre.

Gillade kritiken mot Stahre

I helgen ska dessutom Tobias Sanas Instagramkonto ”lajkat” (gillat) ett inlägg på Instagram som var vinklat negativt mot hans tränare.

– Vi har uppmärksammat de här bitarna och får självklart ta det med Tobias när vi träffar honom, säger Mikael Stahre i samband med måndagens träning på Kamratgåden.

ANNONS

Stahre berättar att han haft ett kortare samtal med Tobias Sana i närtid.

Han säger inte att det är någon annan som gjort det?

– Jag väljer i nuläget att inte kommentera det. Vi vill prata med honom och diskutera helheten så snart som möjligt.

Hur känns det för dig personligen om en av dina spelare lajkar en sådan kommentar?

– Jag väljer att inte kommentera det.

Vad har ni för policy generellt för spelare på social medier?

– Vi tror på sunt förnuft utifrån Blåvitts värdegrund. Vad spelare väljer att lajka eller skriva… I grund och botten har spelare ett eget ansvar, men också att man tänker på att man är representant för IFK Göteborg, fortsätter Mikael Stahre.

Hur tycker du det här rimmar detta med sunt förnuft och Blåvitts värdegrund?

– I grund och botten vill vi först reda ut vad som har hänt, säger Mikael Stahre och fortsätter:

– Saker och ting måste redas ut. Nånstans klarar man av incidenter, men över tid måste saker redas ut. Det är en lagkamrat och medarbetare och vän och för mig är det en spelare, det är klart vi måste reda ut det. Vi ska ha ett möte med Tobias i början av veckan, avslutar Stahre.

ANNONS

Ska handla om upprepande händelser

Även tidigare under säsongen ska en rad incidenter ha inträffat. Bland annat i derbyt mot BK Häcken när Sana byttes ut i 96:e minuten för att ersättas av Hussein Carneil. Samt i halvtidspausen mot Kalmar FF där Sana ifrågasatte sin individuella roll i den kollektiva taktiken.

– Det handlar om upprepade incidenter, uppger en person med god insyn för GP.

Enligt vad GP erfar är Tobias Sanas framtid i föreningen osäker. Hans kontrakt går ut efter årets säsong, men det kan bli så att Sana lämnar Blåvitt redan i samband med sommarens transferfönster.

Tobias Sana har gjort över 200 matcher och varit en av lagets bästa spelare de senaste säsongerna.

– Jag kommenterar på tisdag. Då har jag förhoppningsvis pratat med individerna det berör, säger klubbdirektören Håkan Mild till GP på måndagens träning.

Ingen Tobias Sana på dagens pass, däremot tränade en kontraktslös Sam Larsson med Blåvitt under måndagen.

GP har sökt Tobias Sana för en kommentar.

LÄS MER:Tränarens uppgift att dra gränsen – men resultaten avgör alltid

LÄS MER:Blåvitts besked: Sana spelar inte mot AIK

LÄS MER:Så påverkas Blåvitt av Sana-situationen: "Vi måste komma vidare"

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS