Tobias Hysén och David Boo Wiklander välkomnar Poya Asbaghi

ANNONS

David Boo Wiklander (33 år) och Tobias Hysén (35 år) är snart en erfarenhet rikare. Från och med 7 december när Blåvitt drar igång sina träningar igen efter semester är de äldre än sin huvudtränare.

– Det har jag aldrig varit så förut, men det har ingen betydelse för mig överhuvudtaget. Jag har samma approach till vilken tränare som helst. Det spelar ingen roll, säger Tobias Hysén.

Tror du hans ålder och relativa oerfarenhetpåverkar hans status i spelartruppen från start?

–Det är svårt att säga det. Säg att det hade varit exempelvis Olof Mellberg så hade är det klart att jag hade vetat mer om honom. Men för mig handlar det om att visa samma respekt mot alla. Det är hur bra han är som sätter tränarens status, precis som för vilken spelare som helst. Presterar du bra så får du status.

ANNONS

När fick du reda på det?

– Vi i spelarrådet fick ett meddelande igår kväll. Det blev en fräsch utnämning. Det känns nytt och spännande. Jag har ingen aning om hur han är som person eller tränare. Det är ett tomt blad och det känns bra.

Vad har du tyckt att ni behöver för tränartyp?

– Vi har behövten tränare som kan utveckla spelarna som lag och individuellt, främst. Det tyckerjag är den största delen. Med klubbens fokus på akademin så måste deunga spelarnabli bättre. Det är en jätteviktig del i det.

"Det här ska bli jätteintressant"

David Boo Wiklander ställde sig också postitiv till rekryteringen.

– Spännande är väl det som slår en mest! Jag vet alldeles för lite om honom och hans bakgrund, men det känns som att det rimmar ganska bra med vart vi ska ta vägen. Det här ska bli jätteintressant.

Hur involverade har ni varit i processen?

– Vi har varit delaktiga i den form att vi har pratat om vad vi har haft för önskemål om framtiden. Sedan är det upp till Mats (Gren, sportchef) attrekrytera.

Asbaghi är relativt okänd och har inga större meriter, kan det vara bra för er?

– Det tror jag. Skulle vi tagit in någon som har x-antal allsvenska matcher eller internationell rutin så är det bra på ett sätt, men nu vill vi skriva ny historia. Då kanske det inte är en optimal ryggsäck att ha med sig in. Nu vill vi skapa en ny grund.

ANNONS

Asbaghi har ofta använt sig av en trebacklinje, hur ser du på ett eventuellt skifte i spelsystem?

–Det är en lek med siffror. Jag är väl väldigt van vid det. Sista året i Norrköping skickade vi fram vänsterbacken och det var nästan som en trebackslinje.Jag fokuserar mer på att det blir extra kul med en mer passningsorienterad fotboll.

Gör tränarrekryteringen dig extra taggad att dra igång nästa säsong?

– Självklart ger det extra energi att träffa en ny tränare som man inte vet så mycket om. Det gör att det lär bli en helt ny försäsong. Jag tror att det är lite vad gruppen har väntat på, att bitarna ska falla på plats. Och det här är en stor bit på vägen. Sedan börjar man jutrotsat sakna lagkamraterna lite.

Patrik Karlsson Lagemyr, 20, tillägger:

– Jag har inte så mycket koll, men av det jag har läst och fått höra så låter det superintressant. För den typen av fotboll han vill spela är den fotbollen jag gillar bäst.

Mer om Poya Asbaghi:

Klart:Poya Asbaghi är IFK Göteborgs nye tränare

Mats Gren:"Allting kommer ändras på ett par veckor"

Balkander:"Nu krävs tålamod, tro och acceptans"

Blogg:Så snurrade tränarkarusellen kring IFK Göteborg

Blogg:"Blir det en låt om när Asbaghi grävde guld i Göteborg?"

ANNONS