Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Tobias Hyséns otäcka skada – krossade näsan och fick hjärnskakning

Tobias Hysén har åkt på en otäck skada.
Under en match med Kungsbacka Citys B-lag krossade den förre Blåvitt-stjärnan näsan och drabbades av en hjärnskakning när han var målvakt.
– Han fick åka ambulans till sjukhuset, säger tränaren Stefan Larnelius.

Efter säsongen 2018 valde Tobias Hysén att tacka för sig. En lång och framgångsrik elitkarriär var till ända för IFK-ikonen.

Men den forne anfallaren har inte helt lagt fotbollen åt sidan, utan har sedan en tid varit aktiv i Kungsbacka City i division 4.

Nyligen var det tänkt att Tobias Hysén skulle hoppa in som målvakt för laget. Detta då lagets två ordinarie målvakter inte fanns till förfogande när laget skulle gästa IF Leikin.

Tobias Hysén krossade näsan

Som uppvärmning inför detta skulle Hysén först stå i målet under en B-lagsmatch mot Onsala BK. En match som endast blev 40 minuter lång innan han drabbades av en otäck skada, vilket Norra Halland var först med att berätta.

LÄS MER: Fem punkter efter IFK Göteborgs kryss mot Hammarby

– Det slutade inte så bra, konstaterar tränaren Stefan Larnelius.

Han berättar om händelsen.

– Deras forward tyckte det var okej att springa rätt fram med dobbarna, fast han var jättesen in i duellen. Han träffade Tobbe olyckligt i ansiktet. Näsan stod i 90 grader.

Han fortsätter:

– Han fick åka ambulans till sjukhuset. Där kom de fram till att näsan var krossad och att han har en kraftig hjärnskakning. De var även tvungna att justera några tänder.

Ska må bra efter omständigheterna

LÄS MER: 14 matcher – tre segrar för Blåvitt: ”Finns inga genvägar”

Händelsen skedde under onsdagen förra veckan och Stefan Larnelius säger att Tobias Hysén, sett till omständigheterna, mår bra.

– I dag har han en blåklocka vid ögat och så. Men han mår förhållandevis bra, jag pratade med honom i dag, huvudvärken börjar gå över och han börjar han börjar känna sig normal igen efter omständigheterna.

LÄS MER: Tobias Hyséns viktras – 16 kilo på åtta veckor: ”Bästa jag gjort”

Nu väntar en operation för att laga näsan för Tobias Hysén och några veckors vila. Sen hoppas Stefan Larnelius att deras stjärna ska vara tillbaka i klubben igen.

– Jag hoppas att allting går bra.

GP söker Tobias Hysén för kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.