Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tobias Hysén tackar fansen efter sin sista fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi.  Bild: MICHAEL ERICHSEN
Tobias Hysén tackar fansen efter sin sista fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tobias Hyséns kritik mot Blåvitt: ”Det håller inte”

IFK Göteborg har endast mäktat med två segrar på elva matcher i allsvenskan under säsongsinledningen.
Resultaten upprör Tobias Hysén som riktar en rejäl känga mot klubben i hans hjärta.
– Ska du kunna sitta och titta och tala om bra prestationer och liksom vi spelar bra, fan har du vunnit tre matcher av 17 har du inte varit bra. Det spelar ingen roll hur man vänder och vrider på det, säger han i podcasten Ljugarbänken.

I senaste avsnittet av Ljugarbänken, en podcast Tobias Hysén gör tillsammans med förre Gais-spelaren Mattias Lindström och Mårten Bergman, riktar blåvitt-ikonen en rejäl känga mot IFK Göteborgs säsonginledning.

– Helheten i IFK Göteborg, om man tittar på hela säsongen, nu har de två vinster på elva matcher. Jag tror jag läste någonstans att blåvitt har vunnit tre av de 17 senaste matcherna och det håller inte. Det spelar ingen roll hur det ser ut på planen. Du kan inte vinna tre matcher av 17. Det går inte. Ska du kunna sitta och titta och tala om bra prestationer och, liksom, vi spelar bra, fan har du vunnit tre matcher av 17 har du inte varit bra. Det spelar ingen roll hur man vänder och vrider på det, säger Tobias Hysén i podden.

Avsnittet släpptes under tisdagen, två dagar efter att Blåvitt spelade oavgjort mot Häcken och två dagar innan den viktiga cupfinalen mot rivalen Malmö FF.

– Jag tycker matchen i sig, hade du sett den matchen, 0-0 borta mot Häcken, okej. Häcken har två-tre riktigt bra målchanser, men det får man någonstans acceptera och att de hade behövt skapa lite mer själva, men vi tar det krysset, så kör vi vidare. Men det blir för mycket sådana matcher nu. Där okej , den här enskilda matchen är bra, men vi får inget resultat riktigt. Återigen, stämmer det att de har vunnit tre av de 17 senaste så måste man börja hitta ett sätt att vinna matcher. Så enkelt är det bara. Det går inte att gömma sig bakom längre.

”Jag gillar ju Poya”

Tobias Hysén har haft Poya Asbaghi som tränare i IFK Göteborg och har även ingått i huvudtränarens ledarstab under föregående år. På frågan från Mårten Bergman om Poya Asbaghi kan gå samma öde som AIK:s Rikard Norling och kan tvingas lämna klubben svarar Hysén följande.

– Jag blir så extremt delad här, jag gillar ju Poya, jag har ju jobbat med honom i två år, dels som spelare, dels som ledare. Jag vet ju att det är en skicklig tränare. Jag tycker att blåvitt spelar en roligare fotboll än på länge. De knackar sig igenom och tar sig fram. Men frågan är om det är en bra fotboll? För de vinner ju inte. De vinner för få matcher för att säga att det är en bra fotboll. För vad är en bra fotboll? En bra fotboll är när du vinner matcher. Du kan vinna på att bara tjonga, och så har du tur och gör 1-0 i 90:e minuten. Över tid måste du vinna fotbollsmatcher, oavsett hur du spelar. Så enkelt är det ju.

GP har sökt Tobias Hysén utan framgång.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.