Tobias Hyséns fina gest inför IFK Göteborgs stekheta derby

IFK Göteborg gick från 1–4-underläge till 4–4 på sju minuter i kvalmatchen mot Örgryte. Nu uppmanar Blåvitt-profilen Tobias Hysén till folkfest i returen och skänker en krona per åskådare till IFK Göteborgs damsatsning.
– Någonstans är ju det här en win-win, säger Hysén.

ANNONS
|

Det blev dramatiskt värre på Valhalla under måndagskvällen där Örgryte och IFK Göteborgs damlag drabbade samman i en kvalmatch till division 2. Örgryte inledde klart bäst och gick upp i en 4–1-ledning innan IFK Göteborg sedan jobbade sig in i matchen och fick in tre mål under de sista sju minuterna.

– Jag såg inte riktigt det slutet komma, säger Tobias Hysén och fortsätter:

– Matchen i sig var väl inte 4–1-ojämn, men jag tycker att Blåvitt gör det bra. Det här är ett bevis på att man aldrig ska ge upp. Med tanke på att det ska spelas en till match så är det jävligt bra att de lyckas få in målen som de gör och kan ta med sig ny energi till returen, säger han.

ANNONS

Returen spelas den 3 november på Valhalla. Då hoppas Hysén på ännu mer folk på plats – och gör själv sitt för att dra sitt strå till publikstacken.

Efter matchen twittrade han ut en uppmaning om att komma på returmatchen och att han själv tänker bidra ekonomiskt. “Okay, nu gör vi såhär Blåvitt!! Jag går först och lägger 1kr/åskådare i hemmamatchen som ska öronmärkas för damerna nästa säsong, oavsett resultat i matchen! Vem är med mig?”, skrev han.

Hysén: ”Vill försöka att hjälpa till”

För GP utvecklar han:

– Alla vi med connection till Blåvitt vill försöka att hjälpa till och lyfta damerna och det som de försöker att göra. De har ju varit i föreningen en ganska kort tid och redan gjort det väldigt bra. Så det är egentligen inga konstigheter. Nu spelar de en viktig match och jag vill försöka att hjälpa till, säger han.

Drygt 1000 personer var på plats på Valhalla och såg matchen under måndagskvällen. Hysén hoppas att det här kan sporra ännu fler till att komma och se returen.

– Någonstans är ju det här en win-win. Ju fler som tittar desto mer intresse blir det sen. Förhoppningsvis får de ett bra resultat i matchen som gör att de kan gå upp till division 2. Alla bra prestationer gör att att intresset blir större, även för damerna.

ANNONS

I potten ligger alltså en plats i division 2 nästa säsong. IFK Göteborg och Örgryte startade båda i gång sina damlag från och med säsongen 2020 och har nu siktet inställt uppåt.

Hur ser du på Blåvitts damsatsning?

– Jag tycker att den är bra. De har valt rätt väg att gå och har förlängt tjejernas juniortid upp mot seniorspel. Många av spelarna kommer att ha jättenytta av att ha mött seniorer i så här tidig ålder. Sen kan man väl diskutera det här med att de vinner matcher så stort och hur utvecklande det egentligen är. Men ändå, att få möta seniorer och tävla på riktigt och försöka avancera uppåt i seriesystemen tror jag är bra, säger Hysén.

Avslutningsvis – hur tror du att returmatchen slutar?

– Oj! Med tanke på hur den här matchen slutade så vågar jag inte tippa något. Men jag hoppas att Blåvitt vinner och att de kan hitta energi från de sista minuterna igår som de gjorde jättebra. Nu får de också tillbaka sin bästa spelare, Victoria Svanström, som borde kunna ge en boost, säger Hysén.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS