Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Tobias Hysén släpper självbiografi

Tobias Hyséns begår författardebut.
Nu ska hans karriär, som gjort honom till en av IFK Göteborgs största genom tiderna, bli en självbiografi vid namn "Tobias Hysén – Jag är inte klar".

Hemmamatchen mot Malmö 4 november 2018 blev ett känslosamt avsked för Blåvitt-ikonen Tobias Hysén.

En lång framgångsrik karriär kantat med dubbla SM-guld, fyra cup-titlar och en skytteligaseger var över.

Hans närmare 20 år som fotbollsproffs har nu dessutom lett till en bok.

Tillsammans med författaren Joel Berglund släpper nämligen den forne anfallaren självbiografin "Tobias Hysén – Jag är inte klar" senare i år.

– Ju mer vi snackade och ju mer vi pratade om det, desto mer peppad blev jag att sitta och minnas tillbaka lite. Det har varit en jävligt rolig process att göra. Nu i efterhand är jag jätteglad att jag gjorde det. Det kan bli en bra tillbakablick för alla som vill höra historien inifrån, säger han till Fotbollskanalen.

"Får en inblick"

Den forne anfallaren berättar att det inte kommer bli någon "skvallerbok", samtidigt som han kommer kunna berätta mer detaljerat kring händelser på ett sätt som han inte kunde göra som aktiv.

– Man får en inblick i vissa saker som man kanske inte tänkt på innan. Jag har alltid varit öppen med saker och ting men samtidigt så vet man att man kan säga vissa saker på ett sätt och så kan det tolkas och vinklas på olika sätt av de som hör och läser. Här blir det mer att man får berätta mer utförligt om vissa saker. Och att man kan släppa vissa saker inom områden som man inte velat förut.

Han tror och hoppas att fler än IFK Göteborgs supportrar kan tycka att boken, som släpps under bokmässan, kan vara intressant.

– Framför allt är det ju Blåvittfansen som kommer vara intresserade men jag hoppas att det ska kunna finnas några djurgårdare som vill läsa om tiden där och att man kan gå in på det lite mer än vad man gör i intervjuer i normala fall. Det kommer att handla om mitt liv och vad framtiden har att utvisa.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.